NOCTURNELE DE MUZICĂ ȘI POEZIE DOBROGEANĂ, la Teatrul de Stat din Constanța

0
904

NOCTURNELE DE MUZICĂ ȘI POEZIE DOBROGEANĂ.

PRIMA ÎNTÂLNIRE:
Marți 17 august, în curtea Teatrului de Stat Constanța (intrarea din strada Căpitan Grigore Ignat, lângă intrarea actorilor), la ora 21:00, este programată prima întâlnire din cadrul Nocturnelor de muzică și poezie dobrogeană, organizate de Teatrul de Stat Constanța, în parteneriat cu Asociația Kulturale. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Iubitorii liricii sunt invitați la o întâlnire cu poezia semnată de autori dobrogeni, dar și cu unul dintre poeții cunoscuți ai Constanței, Bogdan Ghiu, invitat special al acestei prime ediții a Nocturnelor.

Actorii Teatrului de Stat Constanța – Dana Dumitrescu, Georgiana Mazilescu, Dan Cojocaru, Andu Axente – vor recita din lirica poeților Vasile Petre Fati, Mircea Țuglea și Bogdan Ghiu. Intermezzo-uri muzicale de Ceaikovski, Saint-Saëns, Aram Arutiunian și Constantin Dimitrescu vor fi interpretate de Gheorghiță Tănase, prim-violoncelist al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Această primă ediție a Nocturnelor va fi moderată de regizorul Erwin Șimșensohn. Din partea Asociației Kulturale, vor participa poetele Iulia Pană (președinta Asociației Kulturale) și Amelia Stănescu și jurnalistul cultural Gabriela Titz.

Cea de-a doua întâlnire a Nocturnelor de muzică și poezie dobrogeană este programată marți, 31 august, în același loc și la aceeași oră.

Bogdan Ghiu este poet, eseist (domeniile abordate fiind literatură, filosofie, media, arhitectură și urbanism, artă contemporană), traducător și teoretician al traducerii, jurnalist și realizator radio-tv.
A absolvit Facultatea de Litere (secția română-franceză) a Universității București și a urmat studii de filosofie sub îndrumarea lui Jacques Derrida la École des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris.
Face parte din Generația de creație ’80 și a fost membru al Cenaclului de Luni. Actualmente este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al comitetului de conducere al PEN Club România (responsabil pentru „Traducere și Drepturi Lingvistice”), al ATLAS (Association pour la Promotion de la Traduction Littéraire, Franța) și ARTLIT (Asociația Traducătorilor Literari din România). Cavaler al Ordinului „Meritul Cultural”, acordat de Președinția României.
************
Asigurăm spectatorii că în Teatrul de Stat Constanța sunt aplicate toate măsurile de protecție prevăzute de normele legale în vigoare, în contextul pandemiei de Covid 19.
************
Vă mulțumim pentru că ne sunteți mereu alături și vă așteptăm cu drag la teatru!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 17.08.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply