181.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 44.300 mijloace de transport, au efectuat formalitățile de control la frontieră, în ultimele 24 de ore

0
741

În data 13.08.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 181.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 44.300 mijloace de transport (dintre care 10.500 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 92.500 persoane cu 22.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 88.500 persoane cu 22.000 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 49.500 de persoane şi 19.000 de mijloace de transport (4.300 automarfare), din care pe sensul de iesire din ţară au fost aproximativ 27.000 de persoane cu 9.400 mijloace de transport.

Având în vedere că ne aflăm în plin sezon estival, iar traficul prin punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Ungaria, este intens atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară, la nivelul instituției au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea acestuia. A fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv au fost deschise mai multe artere de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

La granița cu Ungaria, cele mai tranzitate puncte sunt P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 7 artere pe sensul de intrare, 9 artere pe cel de ieșire) şi P.T.F. Petea (se lucrează pe 5 artere pe sensul de intrare, 6 artere pe cel de ieșire) sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional.

Reamintim că, la frontiera  cu Bulgaria sunt operaționale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

 • pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Ostrov, P.T.F. Negru Vodă,
 • pe raza jud. Călăraşi: P.T.F. Călăraşi
 • pe raza jud. Giurgiu:  P.T.F. Giurgiu,
 • pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Turnu Magurele, P.T.F. Zimnicea,
 • pe raza jud. Dolj:  P.T.F. Calafat, P.T.F. Bechet

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei, după cum urmează:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
 • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;
 • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, P.T.F. Săcuieni;
 • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni, P.T.F. Petea;
 • pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional de persoane şi mărfuri se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În această perioadă, pe sensul de intrare în țară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii noştri, care vizează in principal verificarea documentelor de călătorie, participă şi reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuării triajului epidemiologic si dispunerii măsurilor specifice.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

 • 68 fapte ilegale (40 infracţiuni şi 24 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
 • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 102.000 lei;
 • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 12.700  lei.
 • nu s-a permis intrarea în ţară a 20 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply