Primăria Mangalia va amenaja trotuare pe strada Oituz: A fost lansată achiziția publică

0
1316

Primăria Municipiului Mangalia a lansat o achiziție publică, în vederea reabilitării trotuarelor din localitate. Concret, este vorba despre lotul 1 și 2 a străzii Oituz, până la Castelul de apă.

Pentru asigurarea protecției și siguranței circulației pietonale, este imperios să se realizeze încadrarea cu trotuare a părții carosabile a străzii Oituz, pe tronsoanele în care acestea nu există. Scenariul luat în calcul în cadrul studiului de fezabilitate a fost cel în care se realizează finanțarea maximă a investiției care, comparativ situația actuală (strada în municipiu fără trotuare de încadrare), prezintă avantaje majore, respectiv: asigurarea deplasării pietonilor în deplină siguranță, reducerea numărului de accidente rutiere, igienizarea zonei, îmbunătățirea confortului locuitorilor din sudul litoralului.

Această investiție s-a aflat pe masa consilierilor locali din Mangalia încă din 2019, când aceștia au aprobat, în ședință ordinară, indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectului „Reabilitare trotuare în Mangalia, str. Oituz – lot 2, până la Castelul de Apă“.

Proiectul face referire la crearea aleilor pietonale și a parcărilor pe strada Oituz, de la intersecția cu str. General Vârtejanu până la Castelul de apă. Pe tronsonul menționat, se vor crea aproape 100 de locuri de parcare, în fața blocurilor de locuințe. Totodată, se vor amenaja noi alei pietonale și spațiul verde.

Pentru fluidizarea traficului, la intersecția str. Portului (DN39) cu str. Oituz, Primăria lucrează la un proiect de înființare a unei benzi suplimentare de circulație pe strada Oituz, între strada General Vârtejanu și strada Portului. Prin urmare, vor exista trei benzi, una către Albești și două către strada Portului (DN39).

Valoarea investiției este de 1.250.610,65 de lei. (focuspress.ro).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
foto: arhiva MN.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply