Muzeul de Arheologie Callatis din Mangalia organizează ATELIERE DE MODELAJ ÎN LUT, până la jumătatea lunii septembrie 2021

0
1515

farmec.ro
carturesti.ro%20

În vederea creșterii gradului de atractivitate a ofertei muzeale, precum și valorificarea potențialului turistic, cultural și patrimonial al zonei, Muzeul de Arheologie Callatis din Mangalia organizează ateliere de modelaj în lut, începând cu 1 iulie, anul curent, la sediul din Șos. Constanței, nr.20. Scopul demersului este readucerea în actualitate a unor tehnologii vechi specifice comunității și atragerea publicului tânăr către istorie, arheologie și artizanat. Activitățile vor contribui la educația copiilor prin joc, fiind un bun prilej de a interacționa cu publicul, de a oferi informații cu privire la istoria cetății Callatis și de a motiva participanții să-și confecționeze propriul suvenir. Atelierele de modelaj în lut, organizate în cadrul proiectului „Un viitor pentru trecut – clasarea şi valorificarea patrimoniului epigrafic şi sculptural callatian”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, prin programul RO-CULTURA vor fi moderate de către muzeograful și conservatorul muzeului.

Programul atelierelor va fi corelat cu activitatea expozițională și se vor desfășura în perioada 1 iulie – 15 septembrie 2021, între orele 10.00 -16.00 (în lunile iulie și septembrie – în zilele cu soț, în luna august – în zilele fără soț).

Pentru informații suplimentare și programări, ne puteți contacta la numerele de telefon: 0341566916, 0747078823 (persoană de contact, muzeograf Corina Radu-Iorguș). Pentru detalii despre proiect, despre finanțări ale proiectelor culturale sau alte proiecte finanțate vizitați www.eagrants.org, www.ro-cultura.ro, www.culturasport.ro.


Mangalia News, 01.08.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply