Beneficiile unei perne anatomice cu memorie – Sfaturi utile

0
1032

farmec.ro
carturesti.ro%20

Problemele legate de somn sunt extrem de dăunătoare pentru corpul uman. Oricât ne-am crede de puternici, uităm (din păcate) de faptul că nu suntem maşini și ajungem să ne extenuăm la maxim.  

Acest lucru este de-a dreptul dăunător, mai ales în contextul în care insomnia este greu de controlat, iar programele de lucru colosale, orele lungi petrecute în faţa computerului, sau munca fizică intensivă îşi aduc o contribuţie nefastă în acest caz. În acest articol vom pune accentul pe insomnie, întrucât o considerăm o boală tot mai frecvent întâlnită.

Cât de mult timp necesită un somn eficient? Această întrebare atrage după sine un răspuns care nu poate fi simplu, întrucât  somnul variază de la o persoană la alta. Totuşi, pentru a avea un reper, este cunoscut faptul că  majoritatea adulților au nevoie de șapte până la opt ore pe noapte. Ne putem da seama cu uşurinţă că o persoană adultă petrece o treime din timpul unei zile dormind (dacă are un program de somn sănătos). Corpul are rolul de a se odihni, iar creierul de a-şi reface energiile. Este, deci, un proces de maximă importanţă pentru noi.

La un moment dat, mulți adulți suferă de insomnie pe termen scurt (acută), care durează zile sau săptămâni. Este de obicei rezultatul stresului sau al unui eveniment traumatic. Dar unii oameni au insomnie (cronică) pe termen lung, care durează o lună sau mai mult. Insomnia poate fi principala problemă sau poate fi asociată cu alte afecțiuni medicale sau medicamente. 

Avem, deci, o problemă cu somnul. Dar ce putem face? Ei bine, vă propunem o soluţie: pernele anatomice cu memorie. Probabil că vă întrebaţi: „Cum mă poate ajuta o pernă cu memorie să adorm?”. Răspunsul se află chiar în denumire. 

Majoritatea persoanelor care suferă de insomnie descriu problema în acelaşi fel: „Nu am putut să adorm, m-am tot învârtit în pat şi am rămas treaz.” După cum probabil că v-aţi dat seama, problema este (de cele mai multe ori) găsirea unei poziţii optime în care să poţi dormi. Prin intermediul pernelor cu memorie, veţi putea ocoli această problemă rapid. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Potenţialele urmări ale insomniei: epuizare, funcţionare slabă a creierului, creşterea anxietăţii.

Complicații

Somnul este la fel de important pentru sănătatea ta ca o dietă sănătoasă și o activitate fizică regulată. Oricare ar fi motivul pentru care ai pierdut somnul, insomnia te poate afecta atât mental cât și fizic. Persoanele cu insomnie raportează o calitate a vieții mai scăzută în comparație cu persoanele care dorm bine.

Complicațiile insomniei pot include:

Performanță mai redusă la locul de muncă sau la școală. Creierul are nevoie de un repaus exprimat prin somn pentru a putea funcţiona corect. În absenţa acestuia, creierul comite erori, se epuizează rapid şi este incapabil de a oferi concentrare.

Timp de reacție redus în timp ce conduceți și un risc mai mare de accidente. Aşa cum am spus şi la exemplul anterior, capacitatea de concentrare este redusă, iar reflexele, conectate la atenţie sunt încetinite substanţial.

Tulburări de sănătate mintală, cum ar fi depresia, o tulburare de anxietate sau abuzul de substanțe. Creierul, fiind organul central al corpului, este responsabil nu numai de partea fizică, dar şi de cea mentală (evident). Ceea ce uităm adesea este  faptul că în acest „sector mental” este inclusă şi partea noastră emoţională.

Risc crescut și severitate a bolilor sau afecțiunilor pe termen lung, cum ar fi hipertensiunea arterială și bolile de inimă.

Unde puteţi să găsiţi astfel de perne? 

Vă recomandăm Somnart, care are chiar oferte de perne anatomice cu memorie. Somnart este un producător şi importator de perne, saltele, şi alte produse similare ce oferă un raport foarte bun calitate-preţ.


Mangalia News, 29.07.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply