UN VIITOR PENTRU TRECUT – EXPOZIȚIE INOVATIVĂ ȘI INTERACTIVĂ. Lansarea a avut loc Joi, 29 iulie, la Muzeul de Arheologie Callatis

0
980

farmec.ro
carturesti.ro%20

UN VIITOR PENTRU TRECUT – EXPOZIȚIE INOVATIVĂ ȘI INTERACTIVĂ. 

Joi, 29 iulie, ora 17:00, vă invităm la lansarea expoziției ”UN VIITOR PENTRU TRECUT – EXPOZIȚIE INOVATIVĂ ȘI INTERACTIVĂ”, la Muzeul de Arheologie Callatis.

Vom afla cum a fost reconstituit virtual un templu antic din elemente arhitectonice și sculpturale aflate în colecția muzeului callatian și cum a fost implementat sistemul de vizualizare interactivă în realitate virtuală, prin scanarea 3D a unor piese arheologice. Expoziția va prezenta materialul epigrafic, sculptural și numismatic propus pentru clasare – document ilustrativ al vieții cotidiene de acum cca. 2000 de ani.

Activitatea este desfășurată în cadrul proiectului „Un viitor pentru trecut – clasarea și valorificarea patrimoniului epigrafic și sculptural callatian”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 prin Programul RO-Cultura. www.muzeucallatis.ro, EEA and Norway Grants, Granturile SEE si norvegiene.


Mangalia News, 25.07.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply