Cele mai bune 5 alimente pentru curățarea colonului

0
1009
22913204 - cereal grains , seeds, beans

Cele mai bune 5 alimente pentru curățarea colonului.

O dieta sanatoasa si echilibrata, precum si un consum adecvat de apa pe parcursul zilei sunt cele mai importante puncte pentru a mentine un colon curat si in buna functionare.

Colonul, cunoscut si ca intestinul gros, are o lungime de 150 cm si este organul final din sistemul nostru digestiv. Este foarte important sa cureti colonul din cand in cand.

Acest organ este responsabil pentru:

  • absorbtia unei mari cantitati de apa, astfel pastrand corpul hidratat,
  • recircularea acizilor grasi,
  • absorbtia vitaminelor care ajuta dezvoltarea neurologica si formarea celulelor rosii ale sangelui.

Cu toate acestea, este comun pentru anumite alimente sa iti afecteze pe termen lung sanatatea colonului. Aceasta conduce la constipatie, iritatie si inflamatie, deci toate procesele colonului sunt afectate.

Din acest motiv, este important sa cresti consumul de alimente sanatoase, care ajuta la curatarea eficienta a colonului, eliminand astfel aceste afectiuni. Daca vrei sa stii care alimente sunt perfecte pentru curatarea colonului, vei gasi raspunsul in acest articol. Nu il rata!

1. Merele si colonul

Merele sunt una dintre cele mai bune optiuni pentru curatarea colonului. La urma urmei, ele sunt foarte eficiente cand vine vorba de eliminarea toxinelor gasite acolo.
De asemenea, daca mananci mere in modul corespunzator, acest aliment te poate ajuta sa scapi de constipatie, diaree si inflamatie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ingrediente:

1 mar indiferent de culoare
1 lingura de seminte de chia (10 g)
2 pahare de apa (400 ml)
1 lingura de seminte de in (10 g)
1 lingura de miere (25 g)
Pregatire: Intai, puneti semintele de in si chia la inmuiat in apa pentru cel putin 6 ore. Apoi, spalati marul si taiati-l in bucati, indepartand semintele. Apoi, puneti semintele inmuiate si apa in blender. Adauga marul si mierea. Apoi, pulseaza pentru un minut. Transfera sucul intr-o cana. Lasa-l sa se aseze pentru 3 ore la frigider.

Mod de consum: Poti bea unul sau doua pahare din acest amestec in fiecare zi, dimineata pe stomacul gol, timp de o saptamana.

2. Telina

Pe langa faptul ca este plina de substance antioxidante si vitaminele A, B si C, telina contine si potasiu, fosfor, calciu si fibre.
Aceste substante o fac una dintre cele mai bune alimente pentru curatarea corpului. Este capabila sa curete si sa intareasca colonul cu usurinta.

Ingrediente:

2 morcovi
1 tulpina de telina
2 pahare de apa (400 ml)
1 lingura de seminte de in (10 g)
Pregatire: Mai intai, spalati telina si morcovii pentru a curata murdaria ramasa pe ei. Apoi, taie-i in bucati mici. Pisati semintele de in intr-un mojar cu pistil pana devin o pudra. Adauga toate ingredientele intr-un blender si proceseaza-le pana ai un amestec uniform. Toarna intr-un recipient incapator si lasa sa se aseze pentru 40 de minute.

Mod de consum: Bea 1 pana la 2 pahare din acest suc natural alaturi de micul dejun pentru 5 zile.

3. Papaya

22913204 – cereal grains , seeds, beans

Continuarea, pe reteteremedii.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply