UN VIITOR PENTRU TRECUT – EXPOZIȚIE INOVATIVĂ ȘI INTERACTIVĂ – Joi, 29 iulie 2021, ora 17:00, la Muzeul de Arheologie Callatis, eveniment organizat de Direcția Cultură și Sport Mangalia

0
558

farmec.ro
carturesti.ro%20

UN VIITOR PENTRU TRECUT – EXPOZIȚIE INOVATIVĂ ȘI INTERACTIVĂ – Joi, 29 iulie 2021, ora 17:00, la Muzeul de Arheologie Callatis.

Vă invităm la evenimentul de lansare a expoziției „Un viitor pentru trecut – expoziție inovativă și interactivă”, unde vom afla cum a fost reconstituit virtual un templu antic din elemente arhitectonice și sculpturale aflate în colecția muzeului callatian și cum a fost implementat sistemul de vizualizare interactivă în realitate virtuală prin scanarea 3D a unor piese arheologice. Expoziția va prezenta materialul epigrafic, sculptural și numismatic propus pentru clasare – document ilustrativ al vieții cotidiene de acum cca. 2000 de ani.

Evenimentul este organizat de Direcția Cultură și Sport Mangalia (Muzeul de Arheologie Callatis), în cadrul proiectului „Un viitor pentru trecut – clasarea și valorificarea patrimoniului epigrafic și sculptural callatian”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2020, prin Programul RO-CULTURA , apelul Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate.

INTRAREA LIBERĂ.


Mangalia News, 01.07.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply