Tinerii artişti care au pictat digul din Portul Tomis, premiaţi la Concursul de artă stradală #ComeToUpgradeYourCity

0
734

Concursul de artă stradală #ComeToUpgradeYourCity. Cei doi artişti care au pictat o parte a pereţilor digului din Portul Tomis au fost premiaţi, în cadrul programului „Constanţa – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022”.

Competiția „#ComeToUpgradeYourCity – Concurs de artă stradală”, desfășurată în cadrul programului „Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022”, care a vizat direcția #ComeToSEAusArtsy și care a fost organizată de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT CT), în parteneriat cu Banca Comercială Română (BCR), Primăria Municipiului Constanța, Tomis Marina și Administrația Portului Constanța, a adus în fața comunității doi dintre tinerii artiști talentați ai Constanței.

Câștigătorul concursului este tânărul Alexandru Antonescu, cel care a propus juriului o lucrare inovativă, care a respectat cel mai bine tema propusă. La realizarea lucrării acesta a colaborat cu un bun prieten și coleg de-al său, Andrei Felea.

Concursul și-a propus promovarea tinerilor artiști și susținerea, respectiv valorificarea artei urbane constănțene, prin realizarea unor proiecte și activități legate de manifestarea artistică în spațiul public. Competiția a fost dedicată exclusiv tinerilor cu o vârstă de până în 25 de ani și s-a desfășurat în perioada 1 mai-30 iunie, miza acestuia fiind un premiu în valoare de 500 euro.

Galeria de artă colaborativă este parte integrantă a proiectului de amenajare urbană ce urmează a fi implementat în Portul Turistic Tomis. Acesta are ca scop dezvoltarea unei piațete moderne destinată tinerilor, comunității constănțene și nu în ultimul rând, turiștilor care vizitează orașul Constanța.

MN: Vă invităm să citiți și: Pictură murală de 50 de metri pe digul din Portul Tomis

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia, 09.07.2021. (sursa: cugetliber.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply