Facilități fiscale acordate persoanelor juridice din Municipiul Mangalia, prin schema de ajutor de minimis – DOCUMENT

0
655

farmec.ro

Consilierii locali din Mangalia au adoptat, recent, un proiect de hotărâre privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru persoanele juridice care au calitatea de contribuabili la bugetul local. Conform documentului, persoanele juridice din Mangalia vor beneficia de anumite facilități fiscale aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 1 aprilie 2021, dacă debitele vor fi achitate integral, la data depunerii cererii, dar nu mai târziu de 30.09.2021.

Solicitanții care fac obiectul unei proceduri de recuperare a unor ajutoare declarate ilegale și incompatibile sau utilizate abuziv nu sunt eligibili pentru a primi finanțare în cadrul schemei de minimis. Prezenta schemă se adresează întreprinderilor din toate sectoarele economice, care activează pe raza administrativ-teritorială a municipiului Mangalia și care îndeplinesc condițiile privind acordarea de facilități fiscale reprezentând scutire de la plata accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale, constând în impozite și taxe locale, redevențe, chirii, cote de participare etc.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat că, în adoptarea acestei Hotărâri, au fost luate în considerare câteva aspecte de ordin financiar, dar și social.

”Prin acest ajutor, am vrut să oferim posibilitatea persoanelor juridice să se achite, în mod voluntar, de obligațiile bugetare. Totodată, prin această schemă de minimis vom contribui la susținerea activităților economice desfășurate în municipiul Mangalia și păstrarea locurilor de muncă, în contextul actual al dificultăților financiare cu care se confruntă contribuabilii afectați direct sau indirect de criza SARS-COV-2 ”, a declarat primarul Radu Cristian.

DOCUMENT: Ajutor de minimis Mangalia – persoane juridice

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 05.07.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply