Precizări ale Ministerului Economiei referitoare la Schema HoReCa – ajutor de stat

0
436
carturesti.ro%20

In urma unor semnale venite din partea profesioniștilor contabili din România, Ministerul Economiei face următoarele precizări, în acord cu legislația care îndrumă schema HoReCa – ajutor de stat de 20% din diferenta între cifra de afaceri din 2020 și cea din 2019, pentru CAEN-urile legale eligibile:

1. Cursul de referință pentru proiect, stabilit de BNR luni 28 iunie 2021 la ora 13.00 va fi verificat automat din aplicație. În cursul zilei de azi se va modifica Anexa 7, astfel încât să nu mai fie solicitată suma în EUR.

2. Ordinea în care se înscriu potențialii beneficiari ai schemei nu este relevantă. Numarul RUE nu este criteriu de eligibilitate. Schema nu este facuta pe principiul primul venit, primul servit. Întreaga suma alocată se împarte proporțional tuturor beneficiarilor eligibili.

3. Expertul contabil, membru CECCAR, care se află în relație contractuală cu beneficiarul și a întocmit evidența contabilă, poate semna certificarea cifrei de afaceri pe anii 2019 și 2020, în sensul stabilirii diferenței de cifră de afaceri remunerabilă în cadrul schemei.

Normele de aplicare ale acestei măsuri au fost făcute împreună cu reprezentanții mediului de afaceri. Au fost puse în transparență din 24 Mai 2021 >> https://bit.ly/3qldBUt.

Ministerul Economiei a făcut apel din timp către firmele cu CAEN-uri eligibile să pregătească raportul privind proveniența pe CAEN-uri a cifrei de afaceri, tocmai pentru a se pregăti pentru această schemă ușor de accesat. >> https://bit.ly/3gZqwar.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 25.06.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply