Personalităţi participante la prima Conferinţă transatlantică EMINESCU – POE: Preşedintele UZPR, Doru Dinu Glăvan

0
1379

Preşedintele UZPR, Doru Dinu Glăvan.

Este „omul providenţial“ al Proiectului transatlantic Eminescu POE (din care “Conferinţa transatlantică EMINESCU – POE” face parte).

La ani de zile distanţă (era să spun “la ani-lumină distanţă”) de lansarea acestui proiect de către Fundaţia culturală HESPERUS, pe 17 ianuarie, 2019 / 17 fiind “media temporală” dintre ziua lui EMINESCU, 15 ianuarie şi ziua lui POE, 19 ianuarie / în sala AUDITORIUM a Bibliotecii Metropolitane MIHAIL SADOVEANU din Bucureşti, existaseră mai multe variante de dezvoltare a Proiectului transatlantic EMINESCU – POE / ultima cu promisiunea de implicare financiară a unui Consiliu judeţean şi cu asigurarea sprijinului logistic din partea unor prestigioase universităţi şi facultăţi /, dar pandemia a dat totul peste cap şi acest proiect transatlantic părea amânat sine die.

Se apropia ziua de 29 mai, 2021, când urma să trec în „panoplia anilor“ spadele a “şapte decenii“ (fără a avea o idee clară cum s-ar putea merge mai departe cu acest proiect, în contextul în care „determinarea de implicare” a posibililor parteneri (cu câteva mari excepţii, care le voi numi aici: Editura ECOU TRANSILVAN din Cluj-Napoca şi un leader cu totul deosebit, Director General Nadia Baciu, la care putem adăuga parteneriatul MEDIA consecvent din partea “Mangalia News”, implicarea exemplară a “Gândacului de Colorado” (Redactor Şef Lucian Oprea), a Preşedintelui N.A.R.P.A. Marian Petruţa, a jurnalistului canadian Adrian Ardelean, a jurnaliştilor Liviu Hopârtean şi Doris Uglar (Radio TV Arthis Bruxelles), sau a “Magicianului de la miezul nopţii”, Alexandru Rusu (Radio România Actualităţi), implicarea promisă era limpede că… devenea tot mai neclară.

Când, deodată, o întrebare fulgeră cerul Atlanticului, între Europa şi America de Nord: “Puteţi să faceţi o listă cu cei care ar putea intra într-un dialog online de pe partea cealaltă a Atlanticului?”

Întrebarea venea din partea OMULUI DE RADIO cu o experienţă impresionantă în domeniu, cel de numele căruia se leagă înfiinţarea postului Radio România Reşiţa: Doru Dinu Glăvan, Preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (U.Z.P.R.), care la 7 iunie 2021, a împlinit 75 de ani. https://www.radioresita.ro/povesti-de-viata/fotopersonaltati-banatene-doru-dinu-glavan-ctitorul-radio-romania-resita-implineste-75-de-ani

LA MULŢI ANI, domnule Preşedinte Doru Dinu Glăvan! Veţi rămâne în istorie, nu doar pentru activitatea dumneavoastră profesională de excepţie, ci şi ca „omul providenţial al Proiectului transatlantic EMINESCU – POE”!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ioan Iacob, București, 19 iunie 2021.

MN: Prezentarea în serial a personalităților participante la prima Conferinţă transatlantică ”EMINESCU – POE” poate fi urmărită aici: https://www.mangalianews.ro/

MN: Mangalia News are onoarea de a fi partener media oficial în Proiectul transatlantic ”EMINESCU – POE”, încă de la lansarea sa de către domnul Prof. Dr. Ioan Iacob.


Mangalia News, 20.06.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply