Zilele Europene ale Arheologiei, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

0
435
astratex.ro

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) organizează, în perioada 18-20 iunie, o serie de evenimente dedicate celebrării Zilelor Europene ale Arheologiei. Sunt astfel programate o serie de activități în care vor fi angrenați elevi ai școlilor generale partenere.

Ziua de vineri, 18 iunie 2021, este dedicată expoziției online “Jucării din anticul Tomis”, acțiune ce va putea fi urmărită pe platformele de socializare și pe pagina oficială MINAC. Vor putea fi admirate și studiate cele mai interesante piese de patrimoniu, de acest tip, descoperite în ultimul secol pe siturile arheologice ale Dobrogei.

Sâmbătă, 19 iunie, la sediul MINAC din Piața Ovidiu nr.12, Constanța, sunt programate în intervalul orar 10.00 – 16.00, ateliere de desen, de pictură și de modelaj, elevii urmând să aibă ca modele obiecte de patrimoniu din expoziția de bază. De asemenea, aceștia vor vizita expoziția permanentă a Muzeului, sub îndrumarea personalului muzeal, al voluntarilor și al studenților Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității “Ovidius” Constanța.

Duminică, 20 iunie, atelierele de creație se vor desfășura la Complexul Muzeal „Tropaeum Traiani”, punctul Muzeu, localitatea Adamclisi. În afara atelierelor de desen, pictură și modelaj, în această locație  se vor organiza suplimentar două ateliere demonstrative, de prelucrare a osului și de prelucrare a metalului.

Atât sâmbătă, cât și duminică, la evenimentele organizate de către MINAC vor participa și colaboratorii instituției, asociațiile culturale de reenactment“Tomis” și “Historia Renascita”. Membrii acestora vor prezenta elevilor veșmintele, armele, armurile și uneltele folosite în urmă cu aproape două milenii de către daci și romani.

Activitățile derulate de către MINAC, cu ocazia celebrării Zilelor Europene ale Arheologiei, se vor desfășura cu respectarea măsurilor de protecție anti-pandemice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 17.06.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply