Un ciclon periculos va lovi Constanța, la sfârșitul săptămânii – HARTA INTERACTIVĂ

0
842

„Vineri, deasupra Mării Negre se va forma un ciclon, iar partea de sud-est a ţării va fi cea mai afectată. În continuare în jumătatea estică şi mai ales partea de sud-est a ţării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei să fie cele mai afectate mai ales începând de joi noaptea şi pe parcursul zilei de vineri de cantităţi de precipitaţii mai importante şi să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitaţii care să depăşească în continuare la nivel local 30-50 l/mp şi de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii şi izolat căderi de grindină”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3, preluat de adevarul.ro

În acest sens, dministraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis astăzi, 17 iunie, o avertizare meteo cod galben de ploi abundente pentru Constanța și Tulcea. În intervalul 17 iunie, ora 21:00 – 18 iunie, ora 12:00, în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Potritiv ANM, ploile vor persita până duminică, la ora 22.00. „În sudul, estul și centrul țării va ploua abundent și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…50 l/mp”, se arată în informarea ANM.

Vezi HARTA INTERACTIVA pe www.meteoradar.ro


Mangalia News, 17.06.2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply