Forumul Smart Village – Transformarea digitală a comunităților | Digitalizare la firul ierbii | Hotel Delta, Jupiter, 1-4 iulie 2021

0
1034

farmec.ro
carturesti.ro%20

Plecând de la conceptul de Smart Village, Asociația Satelor Inteligente a început o serie de dezbateri public-private, prin organizarea Forumului “SMART VILLAGE – Transformarea digitală a comunităților”, eveniment ce se va ține la Hotel Delta***, din Jupiter, în perioada 1-4 iulie, 2021. Așteptat de foarte mult timp, Forumul Smart Village reprezintă cel mai important eveniment care susține digitalizarea administrației publice și transformarea digitală a comunităților.

În cele trei zile de discuții se va pune accentul pe importanța rolului pe care îl vor avea zonele rurale în abordarea provocărilor viitoare, în contextul deschiderii perioadei de programare 2021 – 2027. Astfel, odată cu definerea conceptului de Smart Village prin „OUG nr. 156/2020 – privind unele măsuri pentru susținerea dezvoltării localităților și teritoriilor urbane și rurale”, comunitățile încep să joace un rol din ce în ce mai important în atingerea obiectivelor de  dezvoltare durabilă.

Și-au anunțat prezența numeroși primari de comune și orase, experți în domeniu, decidenți politici și bineînțeles mediul de afaceri, pentru a susține un dialog și schimb de idei în domenii privind dezvoltarea rurală,  inovare, mediu, sănătate, antreprenoriat, digitalizare, educație, ocuparea forței de muncă, agro-ecologie,  turism. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și-a arătat interesul privind Forumul și confirmă participarea printr-o delegație condusă de d-na Secretar de stat Corina Atanasiu. De asemenea, prin amabilitatea d-lui Secretar de stat Aurel Simion, Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale va trimite un reprezentant care va aborda teme privind economia circulară și sate inteligente în contextul dezvoltării durabile.

Și-au anunțat participarea și câteva clustere regionale precum Wallachia Hub, care va prezenta “Modalități de finanțare a satului inteligent prin Agenda Digitală Europeană”, iar Asociația clusterelor RENEW-REGENERARE va avea o intervenție pe tema “Clădirile NZEB și încălzirea comunităților-provocări asumate de CLUSTERUL RENEW.” Tot în domeniul digitalizării și tehnologiei și-a anunțat participarea și Centrul de Transfer Tehnologic “Digital & Smart Hub” PETAL, cu tema “Rolul și finanțarea transferului de tehnologie în procesul de digitalizare a comunităților rurale inteligente”.

Mediul de business precum și cel academic și-a manifestat interesul în promovarea conceptului și stabilirea de parteneriate, prin prezentarea în cadrul conferinței a unor produse și servicii ce susțin utilizarea tehnologiilor inteligente. Din Cluj vor veni cei de la Life is Hard un dezvoltator de produse Smart având platformele CityHealth.io și CityParking.io precum și soluții customizate legate de calitatea aerului și agricultură smart, dar și Electrogrup cu soluții pentru integrarea localităților în regiuni inteligente.

Înscrierea pentru participare la eveniment poate fi făcută pe pagina https://form.jotform.com/210615205550342

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La sfârșitul dezbaterilor se va redacta „Smart Village Vision”, un document care va conține voința primarilor de dezvoltare a localităților. Viziunea pe termen lung pentru zonele rurale este o oportunitate de a pune în aplicare agenda rurală europeană și de a oferi cetățenilor și companiilor de afaceri recunoașterea și atenția pe care o merită.

Forumul „SMART VILLAGE – Transformarea digitală a comunităților” se adresează primarilor, viceprimarilor, șefilor de departamente și mediului de afaceri. Este un ciclu bianual de dezbateri, care își propune să sprijine autoritățile și mediul de afaceri, pentru a crea comunități inteligente și atractive.


Mangalia News, 17.06.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply