Epilarea și importanța ei. Metode de epilare

0
1038

farmec.ro
carturesti.ro%20

Importanţa epilării

Când vorbim despre epilare, ne gândim adesea la o necesitate stilistică sau igienică. Sunt multe motive diferite pentru care o facem, de aceea vă propun să discutăm puţin despre aceasta în următorul articol.

Ce este epilarea ?

Epilarea, cunoscută și sub numele de depilare, este îndepărtarea deliberată a părului de pe corp.

Părul crește de obicei pe tot corpul uman. Părul poate deveni mai vizibil în timpul și la finalul pubertăţii, iar bărbații tind să aibă un păr mai gros și mai vizibil decât femeile.  Atât bărbații, cât și femeile au păr vizibil pe cap, sprâncene, gene, axile, regiunea pubiană, brațe și picioare; bărbații și unele femei au, de asemenea, păr mai gros pe față, abdomen, spate și piept.

Părul nu crește, în general, pe buze, partea inferioară a mâinilor sau picioarelor sau pe anumite zone ale organelor genitale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Îndepărtarea părului poate fi practicată din motive culturale, estetice, igienice, sexuale, medicale sau religioase. Formele de îndepărtare a părului au fost practicate în aproape toate culturile umane încă din epoca neolitică. Metodele folosite pentru îndepărtarea părului au variat în diferite perioade și regiuni, dar bărbieritul este cea mai comună metodă.

Scurt istoric:

La începutul istoriei, părul a fost îndepărtat din motive de curățenie și modă. Dacă părul era tuns și ras, înseamnă că respectivul era de clasă înaltă. În Egiptul Antic, în afară de a fi o afirmație de modă, îndepărtarea părului a servit și ca tratament împotriva infestării cu păduchi, care era o problemă predominantă în regiune. Epilarea era la modă. Părul în exces se putea îndepărta, folosind două metode: ceara și bărbieritul.

Dacă alegeau să depășească ceara, foloseau zahăr caramelizat și, dacă ar fi dorit să se radă, foloseau o formă timpurie a aparatului de ras drept. A fost folosit de femei, constând dintr-un amestec de var și apă și orpiment galben (trisulfură de arsen). În alte culturi, uleiul extras din măsline necoapte (care nu ajunseseră la o treime din stadiul lor natural de maturitate), a fost folosit pentru îndepărtarea părului corporal.

Odată cu trecerea timpului, s-au găsit noi tehnici de îndepărtare a părului, cum ar fi epilarea cu laser.

Ceruire

Ceara este cea mai eficientă metodă de epilare, deoarece îndepărtează complet părul de pe axul părului în cantități mari (pentru mai multe informații, consultați pagina noastră despre epilare cu ceară).

Smulgere

Scoaterea se efectuează cu ajutorul pensetelor manuale sau electrice. Pensetele de mână sunt folosite cel mai bine pentru îndepărtarea ocazională a părului grosier sau a unui grup mic de fire de păr, precum cele găsite pe sprâncene, bărbie sau sfarcuri. Pensetele electrice sunt concepute pentru a îndepărta părul nedorit atât din suprafețe mici, cât și din zone mari. Unele dintre aceste produse sunt epilatoare cu acțiune dublă și ambele se smulg și se barbieresc în același timp.

Filetat

Filetarea este o metodă veche de îndepărtare a părului. Tehnica implică o buclă lungă de fir de bumbac care este răsucită și rulată de-a lungul suprafeței pielii. Părul este prins în bobinele împletite și trase de la rădăcini pe măsură ce firul se răsuceşte.

Este folosit pentru a oferi linii curate și este bun pentru modelarea sprâncenelor și îndepărtarea părului de pe buza superioară și din alte zone faciale. Este considerat a fi mai puțin dureros decât smulgerea, depilarea cu ceară și zahăr. Pentru femeile din Orientul Mijlociu și India este o abilitate de bază învățată de la o vârstă fragedă. Este disponibil și în majoritatea țărilor occidentale.

Abrazivi

Acestea funcționează prin frecarea fizică a părului din suprafața pielii. Materialele abrazive utilizate includ pietre ponce și dispozitive sau mănuși din șmirghel fin. Această metodă este iritantă pentru piele și este folosită rar în aceste zile.

Cu zahăr

Epilarea cu zahăr  este similară cu cea prin ceară, dar în loc să se utilizeze ceara se folosește un amestec de zahăr. Amestecul de zahăr este format din zahăr, suc de lămâie și apă încălzită împreună pentru a forma o pastă. La fel ca ceara, un strat subțire de pastă de zahăr este aplicat pe piele și o bandă de bumbac așezată deasupra. Banda este apoi trasă înapoi brusc în direcția creșterii părului. Zaharirea este o alternativă adecvată pentru persoanele sensibile la ceară.

Efectele secundare ale epilării

Efectele secundare ale epilării includ:

  • Durere
  • Foliculită
  • Cicatrizare
  • Hiperpigmentare postinflamatorie
  • Păr încarnat (pseudofoliculita).

Acestea fiind spuse, cred că am atins punctul la care doream să ajung. Procesul de epilare este unul extrem de relevant din numeroase motive şi nu ar trebui ignorat sub nicio formă.


Mangalia News, 05.06.2021. (P).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply