Atenție! Pachetul pe care îl punem copilului pentru școală poate conține peste 29 E-uri și 7 grame de sare!

0
1119

libris.ro%20
AMAZON! Acum puteți comanda și AICI orice produse din oferta AMAZON! Livrare promptă în România, direct din Germania!
carturesti.ro%20

InfoCons: Nu toate școlile oferă copiilor alimente și nu toate au cantină, de unde aceștia să își poată alege o mâncare caldă. Și pentru că nu îi putem trimite la cursuri cu mâncare gătită, întrucât este greu sau incomod de transportat, de multe ori, elevii își cumpără mâncare din magazinele / fast-food-urile aflate lângă școli, sau vin adesea de acasă cu pachetul pregătit de părinți, care conține de obicei 1-2 sandivișuri. Acestea sunt foarte populare, întrucât se pregătesc rapid și pot fi făcute cu diferite alimente. Pe lângă sandvișuri, putem adaugă și un suc, eventual și ceva dulce și aditivii alimentari sunt în creștere.

InfoCons continua Proiectul InfoCons Junior si  este alături de toți copiii și părinții punând la dispoziție numărul InfoCons Junior – 021 9615, număr cu tarif normal în rețeaua Telekom, apelabil din toate rețelele. La acest număr elevii pot solicita consiliere, informare și depune o sesizare în domeniul protecției consumatorilor.

V-ați gândit până acum câte E-uri se pot găsi într-un sandviș?! InfoCons este alături de consumatori și pune la dispoziție o serie de tipuri de sandvișuri și maximul de E-uri ce se pot regăsi în acestea, calculate în baza Testelor Comparative efectuate.

Să spunem că facem un sandviș simplu dar gustos cu Pâine, Brânză topită și Mezeluri. Acestea pot conține următorii aditivi alimentari:

Este foarte important să citim eticheta, atunci când facem cumpărături, mai ales pentru copiii noștri. De multe ori ne gândim că dacă un fel de mâncare este făcut de noi, și nu cumpărat, este mai sănătos.

Fiecare ingredient pe care îl consumăm, în cazul de față, un sandviș, are la rândul său un număr de aditivi alimentari de care trebuie să ținem cont. Pe lângă acesta, putem, adăuga și celelalte alimente/sucuri consumate în ziua respectivă și realizăm că avem un număr destul de mare de E-uri, multe dintre ele fiind aceleași în mai multe alimente și pe care le ingeram de 3-4-5 ori, sau mai mult, și astfel doza de consum ajunge să fie periculoasă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Si toate acestea in conditiile in care aproape 1 adult din 6 din UE este considerat obez. Ponderea obezității crește odată cu vârsta și scade odată cu nivelul de educație.

In Romania, obezitatea infantila a crescut, in 2016, cu 168%, față de anul 2000!

Cantitatea de sare este cu 372% mai mare decat cantitatea de sare recomandata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

„La Multi Ani, tuturor copiilor din lume si copilului din fiecare dintre noi ! Astazi, 1 iunie, de Ziua Internationala a Copiilor, ar trebui sa intelegem fiecare ca pe lângă  o jucarie sau o prajitura putem sa facem mai mult si mai bine pentru toti copiii, sa fim mai atenti cand cumparam ceva pentru ei pornind de la a citi eticheta si aceasta sa fie in limba romana, sa putem identifica producatorul, importatorul sau distribuitorul cu toate datele de contact ale acestuia (numele firmei, adresa,  un numar de telefon, adresa de mail, site, etc.), sa fim foarte atenti la informatiile de pe eticheta produselor mai ales la menționarea alergenilor in special la produsele pentru copiii,  iar daca discutam despre jucarii sa fie  si marcajul CE care sa ne asigure ca produsul este sigur. La imbracamintea pentru copii sa fim foarte atenti la materialul produsului,  la compoziția  acestuia iar la îmbrăcămintea pentru copiii mici acestea sa nu aibe snururi sau cordoane foarte lungi care sa puna in pericol viata acestora existand pericolul strangularii si nu in ultimul rând sa fim atenți la avertismentele referitoare la mențiunile privind varsta copilului care poate consuma sau utiliza un produs. Produsele achiziționate trebuie oferite copiilor conform mențiunilor inscripționate pe ambalaj fără a face abatere de la acestea putând duce la accidente nedorite. Toate aceste de cele mai multe ori le uitam sau le trecem cu vederea sau nici macar nu le cunoastem si dorim sa facem o surpriza copilului sau sa vedem un zambet care se poate transforma in lacrimi. Așa  ca haideti sa fim mai atenti, sa adoptam o9atitudine ! si sa fie o zi de 1 iunie in fiecare zi pentru copiii din viata noastra, pentru copiii de langa noi si pentru toti copiii din lume. La Multi Ani, de 1 Iunie, cu o9atitudine!”

Sorin Mierlea, președinte InfoCons.


Mangalia News, 01.06.2021.piese-auto-mangalia.ro

carturesti.ro%20


Leave a Reply