Proprietarii vilelor din curtea Spitalului Mangalia, debranşati de la reţeaua unităţii medicale. Au ajuns la ENEL, deşi iniţial au refuzat

0
826

Situația proprietarilor din Mangalia, care și-au construit vile de vacanță sau locuințe în zona cunoscută ca fiind ”curtea spitalului” și care primeau energie electrică direct din rețeaua acestuia, pare să se îmbunătățească, semn că, dacă se vrea, se poate. Ani la rând, acești oameni s-au bucurat că primesc energie electrică de la spital, timp în care au tot fost notificați să-și rezolve situația cu ENEL. Numai că au ignorat acest aspect, până în momentul în care, iarna trecută, au fost anunțați că în 3 zile vor fi debranșați. Ceea ce s-a și întâmplat.

În luna februarie a acestui an, mai multe persoane s-au strâns în fața Primăriei Mangalia, pentru a protesta împotriva deciziei de debranșare de la rețeaua spitalului, unde plăteau curentul în sistem paușal.

Suntem 49 de familii cu case în curtea spitalului Mangalia care, începând de vineri (05.02.2021), orele 10:00, nu vom mai avea curent, în plină iarnă”, spuneau atunci oamenii vizați.

Motivele pentru care s-a ajuns în acea situație sunt mai multe. Pe deoparte, persoanele afectate susțineau că ar fi vrut să se racordeze la rețeaua E-Distribuție, cu contract, dar că Primăria Mangalia nu a făcut demersurile necesare. De cealaltă parte, reprezentanții primăriei au precizat că, de fapt, proprietarii din curtea spitalului au fost notificați și avertizați de mai multe ori să își încheie contracte pentru a se racorda la rețeaua E-Distribuție, pentru că aceasta exista și că unii dintre cei care au case în acea zonă se racordaseră deja și au scăpat de probleme.

Interesant este faptul că acolo nu erau numai locuințe, iar consumul era destul de mare.

Hoteluri și pensiuni, racordate la rețeaua spitalului

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În curtea spitalului nu au fost construite doar locuințe. Acolo s-au făcut adevărate hoteluri și pensiuni cu zeci de spații de cazare, cu aparate de aer condiționat, aeroterme și alte echipamente, iar consumul era destul de mare. În luna februarie toți au fost debranșați de la postul trafo al spitalului, iar acest lucru se cunoaște la factură. Dacă înainte plăteam chiar și 75.000 de lei la o factură, după debranșare am plătit 45.000 de lei, ceea ce înseamnă un consum substanțial redus. Am fost și amendați de ANRE pentru aceste branșări, pentru că un spital nu poate fi furnizor de utilități, ci doar de servicii medicale”, ne-a declarat Alina Dan, managerul Spitalului Mangalia.

După debranșare s-au găsit soluții

În momentul în care s-au văzut fără curent electric, în scurt timp s-au găsit și soluții. Unii dintre ei au folosit, provizoriu, generatoare de curent, după care au făcut demersurile necesare și s-au branșat la rețeaua electrică, precum restul consumatorilor.

Acum nu mai sunt probleme. Au făcut demersuri și s-au branșat la rețeaua electrică. Chiar zilele acestea au fost echipe de muncitori care au făcut branșamente și au montat echipamentele necesare”, ne-a mai declarat managerul spitalului, aspecte confirmate și de către primarul Cristian Radu și de către reprezentanții ENEL.

Citiți continuarea pe focuspress.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply