Sindicaliștii de la Damen Shipyards Mangalia pichetează sediul SN 2 Mai, nemulțumiți de decizia concedierii a 228 de angajați!

0
1221

farmec.ro
carturesti.ro%20

Sindicaliștii Șantierului Damen Mangalia pichetează, în semn de protest, sediul SN 2 Mai, ca reacție față de decizia conducerii de a concedia nu mai puțin de 228 de angajați. Liderul sindicatului “Navalistul”, Laurențiu Gobeajă, spune că angajații nu se vor mulțumi doar cu acest protest, urmând să organizeze o manifestare similară, luna viitoare, la Ministerul Economiei.

Situația la Damen Mangalia devine, pe zi ce trece, tot mai disperată. Lipsa comenzilor promise, pandemia și cererea tot mai mică de nave noi pe piața internațională, a „depopulat” societatea, de la an la an. Dacă, în vremea Daewoo Mangalia, șantierul se lăuda și cu peste 12.000 de angajați, acum abia dacă numărul acestora ajunge la 1.950.  [editiadesud.ro]

DOCUMENT:

COMUNICAT (27.05.2021)

Sindicatul Liber Navalistul (SLN) informează membrii de sindicat că în data de 27.05.2021 între orele 16:30 şi 17:30 va organiza o actiune de pichetare desfasurată pe trotuarul din fața sediului SC Santierul Naval 2 Mai SA din strada Rozelor nr. 3, Mangalia, jud. Constanţa. La adunarea publică vor participa membrii Consiliului Director al SLN (20 de persoane). SLN a depus documentele necesare pentru obținerea avizului privind desfășurarea acțiunii de pichetare.

Ieri, 26.05.2021 Comisia de avizare a adunarilor publice s-a întrunit și a aprobat desfașurarea acestei acțiuni în condițiile stabilite de Legea adunarilor publice nr. 60/1991 republicata și cu respectarea măsurilor prevăzute în Anexa nr. 3, pct. 19 din Hotararea nr. 531 din 10 mai 2021 privind prelungirea stării de alertă, respectiv limitarea numărului de participanți și respectarea măsurilor și a regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS CoV-2.

Scopul adunării publice îl constituie manifestarea dezaprobării în legătură cu informatiile publicate in presa privind concedierea unui nr. de 228 de salariați din cadrul societății Damen Shipyards Mangalia SA, societate mixtă la care statul este acționar majoritar și deține pachetul majoritar de acțiuni (51%) prin S.N. 2 Mai S.A.

In data de 21.05.2021 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea a IV-a nr. 2035/21.05.2021, convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) SC Damen Shipyards Mangalia – S.A. pentru data de 24 iunie 2021, ora 15:30, la sediul societații și prin videoconferință, cu urmatoarea ordine de zi:

“1. prezentarea raportului Directoratului cu privire la situatia patrimoniala a societatii, insotit de observatii ale auditorilor interni si hotararea, in conformitate cu dispozitiile art. 153 24 din Legea nr. 31/1990, Legea societatilor, asupra masurilor vizand continuarea activitatii societatii sau dizolvarea acesteia si cu privire la reducerea capitalului social;

2. aprobarea, in conformitate cu prevederile actului constitutiv, a disponibilizarii prin concediere colectiva a 228 de salariati prin desfiintarea unui numar de 228 de posturi si reducerea numarului de personal corespunzator atributiilor necesare tipului de nave existent in portofoliul de comenzi al societatii la aceasta data, urmare reducerii activitatii societatii, incepand cu data de 1 iulie 2021;

3. aprobarea, in conformitate cu prevederile actului constitutiv, a noii organigrame a societatii dupa concedierea colectiva”.

SLN a transmis în mod repetat sesizări către Ministerul Economiei în legătură cu situația încertă și precară cu care ne confruntăm, însă din păcate, până la acest moment nu am primit niciun răspuns.

Vă informăm, de asemenea, că în luna iunie 2021, SLN va organiza un protest la sediul Ministerului Economiei, data va fi comunicată ulterior după obținerea avizelor desfășurării acțiunii de protest.

Îi reamintim public D-lui Ministru Claudiu Iulius Gavril Năsui că S.C. Șantierul Naval 2 Mai S.A. Mangalia, care administrează participația de 51% din acțiunile DSMa este o societate cu capital majoritar de stat, aflată în portofoliul Ministerului Economiei și este responsabilitatea Domniei Sale să identifice soluții pentru acestă companie la care statul este actionar majoritar si care “nu merge bine” ca multe alte companii de stat și “să nu devină o altă companie de stat care a fost delăsată (ca să folosim un termen blând) și care a ajuns într-o situație financiară precară”. (*citat preluat de pe pagina sa de Facebook).

CONSILIUL DIRECTOR SLN.


Mangalia News, 26.05.2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply