SUPER RALLY MANGALIA 2021. Foto VIDEO Marcel Almăjanu

0
1158

SUPER RALLY MANGALIA 2021. Foto VIDEO Marcel Almăjanu, MangaliaOnline:

Prima etapă a Campionatului National de Super Rally a avut loc sâmbătă, 22 mai, pe strazile din Mangalia, acolo unde a debutat si sezonul 2019. Competitia unde promotor este Mihai Leu a avut un total de cinci runde, in acest sezon. La startul primei runde si-au anuntat prezenta cateva nume surpriza.

30 de piloti au fost, sambata dimineata, la primele manse de recunoasteri. Lista a fost deschisa de campionul national din 2019, Costel Casuneanu, dar si de Dani Otil, castigatorul singurei etape organizate in sezonul 2020 si totodata castigator al etapei din 2019 de la Mangalia. Casuneanu a concurat pe Skoda Fabia R5, model dedicat raliurilor, iar Otil pe un prototip Radical SR1. De asemenea, primul campion de super rally, Vlad Cosma, a fost la Mangalia cu un Peugeot 208 R2.

Mihai Leu, in calitate de promotor si concurent, a lasat celebrul Ferrari 458 Challenge si a pilotat si el un model Radical, prototip cunoscut pentru performantele de pe circuit. “E o premiera pentru mine, dar imi doresc sa lupt pentru primul loc, iar pe un circuit stradal e mai complicat cu Ferrari”, a spus Mihai Leu, campion national atat la raliuri, cat si la viteza in coasta.

Fostul campion national absolut de raliuri, Vali Porcisteanu, a revenit in actiune cu ocazia etapei de la Mangalia, in aceeasi situatie aflandu-se si unul dintre cei mai experimentati piloti romani, Danny Ungur, acum si vicepresedinte al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Acesta din urma a ales sa concureze la Mangalia pe un model Mitjet 1300, cunoscut pentru etapele internationale de turisme.

Favoritul local Emil Ghinea a ales sa vina la start cu doua masini, un Reunalt Clio V6, dar si un monopost Norma M20. “Voi merge pe ambele. Initial am zis să concurez pe Clio, pentru că e mai simplu pe acest traseu, dar toata lumea vrea să vadă Norma în actiune. Abia astept să concurez din nou acasă”, a spus Ghinea.

MN: Albumul foto integral poate fi văzut aici: facebook.com/mediaMangaliaOline&set. Mulțumim, Marcel Almăjanu, pentru instantaneele formidabile!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 24.05.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply