Azi era ziua Elenei din inima mea! – Dana Fodor Mateescu

0
922

Azi era ziua Elenei din inima mea! – Dana Fodor Mateescu.

La mulți ani, tuturor care-și serbează azi, onomastica: Elene și Constantini!
Fiți fericiți, trăiți și bucurați-vă!
…..
Numele ei, nu știu și nu înțeleg de ce, mi se pare, și azi, că e un cântec rupt din rădăcină, ca un măr plin cu poame coapte, lovit de furtună.
„Elena”. Când îl rostesc, el nu iese din mine, ci intră. Afară nici nu se aude, e o șoaptă, o respirație. Pentru mine, „Elena” înseamnă liliac alb, căpșuni, cotor de varză albă, Flodni, prăjitură cu alune și miere, Dunărea iubind marea, câmpuri cu floarea-soarelui, țărână, lanuri cu grâu copt, Borcea, nisip, tuberoze și zâmbet.
„Elena” mea sună ca o catedrală.

Așa-mi aude creierul, nu urechea: E-le-na! Un nume ca o catedrală gotică, un nume care are ecouri în fiecare sunet. Un nume înalt, care creează ogive din piatră. „E”-ul te pregătește de ce urmează: „le-na”, adică… „fiți atenți, sunt cea solară, cea strălucită, cea luminoasă”. În inima ei crește un snop de maci. Din Elena mea picură apă și ticăie un ceas din lut. Greșelile ei mă caută și mă găsesc, de fiecare dată. Elena a fost mama mea și locuiește în mine.

Dana Fodor Mateescu, 21 mai 2021.

MN: Articolele semnate de Dana Fodor Mateescu și publicate de cotidianul online Mangalia News, pot fi citite AICI. Merită! În același timp, vă recomandăm cu căldură să vizitați și colecțiile de Artă populară de pe Artizanescu.ro și să comandați obiectele de artizanat preferate. Artizanescu.ro – https://www.artizanescu.ro – respectă tradițiile românești!


Mangalia News, 21.05.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply