Șantierul Naval Mangalia (SNM) are un nou Consiliu de Administrație

0
1278

Profesioniști în fruntea companiilor de stat.

Claudiu Năsui: ”Știu că fix în această perioadă, cu numiri publice controversate, pare greu de crezut că profesioniști pot ajunge în fruntea companiilor de stat. Dar la ministerul economiei acest lucru este o realitate. Acum este o realitate și la Șantierul Naval Mangalia.

Șantierul Naval Mangalia este o companie deținută 100% de către ministerul economiei, care se ocupă cu repararea navelor. Are 36 de angajați. În anul 2020 a avut venituri din producție de 2.3 milioane de lei și cheltuieli operaționale de 8 milioane. Cu toate acestea, aparent, a avut profit de 15 milioane de lei. Cum e posibil, vă întrebați? Din surse „excepționale”: vânzarea de terenuri și clădiri.

De fapt, compania nu merge bine. Este încă o companie de stat care a fost delăsată (ca să folosim un termen blând) și care a ajuns într-o situație financiară precară. În plus, compania a avut și suplimentare de capital social (adică subvenție) de 8 milioane de lei în 2020.

Banii pe care îi pierd aceste companii sunt banii noștri din taxe și impozite. Rezolvăm probleme acumulate timp de ~30 de ani prin a numi profesioniști în fruntea acestor companii. Acești oameni ne vor oferi o imagine reală și detaliată asupra acestor companii pe baza căreia putem stabili pașii de urmat și mandatul pentru fiecare companie.

Cei numiți sunt:

1. Cristian Ianca (https://cutt.ly/1Ianca) este specialist în restructurare și reorganizare judiciară, membru al UNPIR (Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență). Este și membru CECAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România și CAFR (Camera Auditorilor Financiari din România). A fost membru al Consiliului de Administrație și președinte al comitetului de audit al CN Administrația Canalelor Navigabile, director general al unei companii care are ca obiect de activitate operarea portuara și director financiar al unei firme din domeniul transportului naval.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

2. Lucian Costel Bulgaru (https://cutt.ly/Bulgaru) este absolvent al Institutului de Marină și experiență profesională relevantă în sectorul naval ca și comandant al Centrului de Mentenanță Tehnică Navală, șef al Secției Mentenanță nave și tehnică terestră la Statul Major al Forțelor Navale, precum și diverse alte funcții pe linie logistică în Comandamentul Flotei Maritime.

3. Cătălin Ciupercă (https://cutt.ly/Ciuperca) este un profesionist în domeniul financiar și de investiții certificat CFA – atestat internațional de analist financiar și are experiență în consilii de administrație în domeniul naval.

România poate fi schimbată numai dacă suficient de mulți punem umărul la lupta împotriva corupției. Le mulțumesc celor care au acceptat provocarea să facă parte din rândul celor care schimbă România”.


Mangalia News, 20.05.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply