Spitalul Municipal Mangalia tratează din nou pacienți non-Covid

0
516
carturesti.ro%20

Spitalul Municipal Mangalia își va relua, în curând, activitatea dinaintea pandemiei, conform Hotărârii Nr.74/14.05.2021, emisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța.

În urma acestei decizii, Unitatea medicală din Mangalia, spital de linia a II-a, COVID-19, se pregătește pentru a reveni la normal și a trata cazurile non-COVID. Astfel, toți pacienții vor fi mutați pe un singur etaj, pentru ca în celelalte spații medicale eliberate să înceapă dezinfecția și nebulizarea acestora.

„În prezent, în Spitalul Mangalia mai sunt internanți 31 de pacienți COVID-19, care vor fi externați, imediat ce starea lor de sănătate o va permite. Abia așteptăm să ne reluăm activitatea curentă și să acordăm îngrijiri de specialitate tuturor pacienților. Activitatea spitalului din sudul județului Constanța va fi din nou aceeași, de spitalizare continuă, zi și noapte, a pacienților care suferă de diverse afecțiuni, tratare în ambulatoriu, dar și recuperare pe Secția RTVMN”, a precizat managerul spitalului, Alina Dan.

În ultimii ani, eficientizarea specializărilor medicale din cadrul spitalului s-a realizat prin înființarea unor noi compartimente și amenajarea unor noi cabinete medicale în secții cu o activitate intensă din punct de vedere medical, precum: Anestezie Terapie Intensivă, Oncologie, Recuperare Medicală, Laborator Analize Medicale, Medicină Internă, Chirurgie Generală, Cardiologie, Pediatrie, Ordopedie, Secția Sanatorială TBC Osteoarticular Copii, etc. (Comunicat de presă).


Mangalia News, 19.05.2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply