Grupele de sânge, bolile curente și importanța unei alimentații sănătoase

0
627

farmec.ro
carturesti.ro%20

In încercarea de a ajuta pacienţii cu anumite boli să slăbească, doi medici nutriţionişti americani, James şi Peter D’Adamo, au observat că nu toţi indivizii reacţionau la fel la aceleaşi tipuri de dietă. S-au gândit la ce putea să-i diferenţieze şi au constatat, făcându-le şi grupele de sânge, că majoritatea pacienţilor cu aceeaşi grupă de sânge, reacţionau în acelaşi mod la diverse alimente şi aveau în special predispoziţii către anumite boli. Aceasta se explică prin faptul că pe hematiile noastre există nişte antigene sau/şi anticorpi care reacţionează într-un mod specific cu antigenele din mediul înconjurător.

Predispoziţia la boli a grupei de sânge O I

Ca să înţelegem de ce, cei cu grupa sanguină O I au predispoziţii către anumite boli, trebuie să ne reamintim că grupa O I este grupa primilor oameni apăruţi pe pământ, care se ocupau de vânat. Ei consumau predominant carne şi ce fructe sau legume mai întâlneau. Pentru a fi metabolizată cum trebuie carnea aveau nevoie de un suc gastric foarte acid, deci, una din problemele majore la această grupă este HIPERACIDITATEA, generatoare de ULCERE GASTRO-DUODENALE sau ULCERAŢII PE COLON şi în general pe orice mucoasă, pentru că alimentaţia hiperproteică genereză şi o stare de acidoză metabolică. S-a mai constatat ca antigenul O de pe celulele persoanelor cu grupa OI are o glucidă cu numele de FUCOZĂ, care este o gazdă excelentă pentru bacteria Helicobacter Pylori. Aceasta se ataşează de celulele mucoasei digestive generând gastrite şi ulcere permanente.

De aceea, algele brune, care au un conţinut bogat în fucoză pot fi inhibatoare bune ale ataşării bacteriei de mucoasa digestivă. Multe lectine (proteine-antigenice) alimentare pot cauza iritaţie digestivă, prin ataşarea de celulele mucoasei tractului digestiv. Cei cu grupa de sânge OI au o tendinţă să dezvolte forme mai ulcerative ale colitei, care cauzează sângerări. Aceasta se datorează probabil deficitului de factori de coagulare ai sângelui lor fiind o altă problemă a acestei grupe de sânge. Deci ei pot sângera uşor şi să se oprească greu din hemoragii, obţinându-se astfel subţierea sângelui. Această fluiditate are şi avantaje, în special în prevenirea bolilor cardiovasculare, reprezentând totodata şi un factor de protecţie.

Persoanele din această grupă de sânge nu ar trebui să ia Aspirină sau alte anticoagulante, antiagregante. Iată o explicaţie de ce medicii cardiologi nu reuşesc să controleze INR-ul la pacienţii cu tratamente anticoagulante. De asemenea, cei din această grupă mai au un avantaj, intestinul lor subţire sintetizează cantitaţi mari de Fosfatază alcalină care determină o mai bună absorţie şi metabolizare a grăsimilor alimentare. In concluzie aceste persoane din grupa de sânge OI vor avea un nivel scăzut al colesterolului seric, încă un factor protector cardiovascular, deci vor fi predispuşi mai puţin la bolile cardiovasculare sau cerebrale, dacă au grijă la hemoragii şi dietă.

Organismul persoanelor din această grupă nu este adaptat sa consume lactate şi cereale cultivate, de genul: grâu, porumb, ovăz, în general cereale care conţin GLUTEN. Acestea sunt mucoformatoare pentru persoanele din grupa OI şi interferează cu procesele metabolice, încetinindu-le, astfel încât hrana se transformă mai lent în energie, stocându-se sub formă de grăsime. Odată mărită masa adipoasă, poate să apară procesul de rezistenţă la insulină care să conducă la DIABET de tip II, mai frecvent întânit la persoanele din grupa OI. Tot datorită acestei alimentaţii neadecvate, muco-formatoare, se explică şi frecvenţa mare a Bronşitelor şi a infecţiilor de căi aeriene, în general. Acest mucus facilitează şi creşterea bacteriilor şi a viruşilor.

In ceea ce priveşte imunitatea grupei de sânge OI, este foarte reactivă şi intolerantă faţă de schimbările de dietă sau ale mediului înconjurător. Ele vor reacţiona prompt la invazia oricărui microorganism sau aliment nefavorabil prin mecanisme imunoalergice deosebit de puternice. De aceea aceste persoane vor fi mai predispuse la RINITE ALERGICE, ASTM, ALERGII ALIMENTARE şi chiar BOLI AUTOIMUNE cum sunt ARTRITELE. De exemplu cartofii şi cerealele conţin nişte lectine care produc reacţii infalamatoare la nivelul articular, fapt ce produce o diaree uşoară la persoanele din grupa OI. Din punct de vedere al infecţiilor, persoanele din această grupă sunt mai susceptibile la infectiile bacteriene de tip angină streptococică, infecţii cu Helicobacter Pylori, dar se refac mai repede şi mai bine decăt cei din grupa A sau AB, în schimb sunt foarte vulnerabili la viruşi de tipul celor care determină Mononucleoza, Meningite virale, SIDA, Viruşi gripali, Variola etc. Aceasta se datozează probabil unei slăbiciuni a sistemului imunitar al grupei OI să facă faţă infecţiilor agresive.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Din punct de vedere al sensibilităţii grupei OI la antibiotice, sunt alergice la PENICILINĂ şi derivatele acestei clase, SULFAMIDE, MACROLIDE gen ERITROMICINĂ, AZITROMICINĂ,CLARITROMICINĂ, pentru ca pot agrava tendinţa hemoragipară.

Din punct de vedere al vaccinărilor, deoarece cei cu grupa de sânge OI au un sistem imunitar hiperactiv, ar trebui evitat AntiPolio injectabil şi folosirea de Antipolio oral. De asemenea trebuie evitat acetaminofenul şi urmărite îndeaproape reacţiile post vaccinale care pot fi: febra, inflamaţiile sau durerile articulare, deoarece sistemul lor imun e predispus la astfel de reacţii.

Din punct de vedere al afecţiunilor dermatologice, PSORIAZISUL este cel mai frecvent întâlnit la cei cu grupa sanguină OI, ca o reacţie la consumul bogat în cereale sau lactate. Din punct de vedere al problemelor ginecologice, femeile care au grupa OI le este recomandată o dietă hiper-proteică, multe exerciţii fizice intense şi pot urma la menopauză un tratament substitutiv estrogenic convenţional, cu excepţia situaţiilor în care există factori de risc pentru cancerul mamar.

Din punct de vedere al cancerelor, o veste îmbucurătoare, posesorii de grupă sanguină OI sunt cei mai feriţi. Datorită faptului că au anticorpi anti A şi anti B, depistează mai repede celulele canceroase care de fapt au pe suprafaţa lor antigene like-A şi/sau like-B. Ei sunt mai puţin susceptibili de a face cancer şi chiar dacă se întâmplă, au şanse mari de vindecare mai rapidă. Sunt însă sensibili la cancerele generate de anumiţi viruşi oncogeni, pentru că antigenul grupei OI nu este structurat adecvat pentru a lupta cu viruşii. Limfoamele, leucemiile, boala Kodgkin şi cancerele cutanate pot afecta într-o măsură mai mare persoanele din grupa sanguină OI.

S-a observat adesea că la persoanele din această grupă, numai printr-o dietă adecvată grupei s-au rezolvat o mulţime de boli. De asemenea, şi prin expunerea la exerciţii fizice susţinute, care să necesite un efort fizic deosebit, ajută la descărcarea hormonilor de stres din masa lor musculară, precum şi vindecarea multor boli ca ADHD-ul, artritele, oboseala cronică, depresia, insomnia, creşterea în greutate, obezitatea, bolile cardio-vasculare, diabet şi alte boli metabolice, infecţii şi inclusiv cancerul.

Predispoziţii la boli ale grupelor de sânge A II şi AB IV

Având în vedere reacţia la stres similară a grupelor sanguine AII şi ABIV, în general, vor prezenta aceleaşi sensibilităţi.

Să ne reamintim puţin cum reacţionează cei cu grupa sanguină A şi AB. Intr-o primă fază a stresului – faza de alarmă, vor reacţiona la nivel intelectual printr-o stare de anxietate, iritabilitate şi hiperactivitate. Pe măsură ce semnalele de stres sunt propulsate în sistemul imunitar, acesta devine mai slab, prin consumul treptat de anticorpi protectori de la nivelul sistemului nervos. Astfel organismul devine prea epuizat în lupta împotriva microbilor, care abia aşteaptă să intervină ca niste banditi care urmaresc o victimă.

In acest fel, stresul le vor creea mari probleme de sănătate. De exemplu vor putea face uşor reacţii alergice, de tipul RINITELOR, ASTMULUI, INTOLERANŢELOR ALIMENTARE SAU CHIAR ALERGII ALIMENTARE CU MANIFESTĂRI CUTANATE. In cazul ARTRITELOR, care pot avea şi o componenţă autoimună, se manifestă în general prin inflamaţii edematoase articulare. Datorită antigenului B de pe hematiile celor cu grupa de sânge AB IV, aceştia vor fi mai sensibili la boli autoimune, de genul SCLEROZEI MULTIPLE SAU SCLEROZEI LATERALE AMIOTROFE. Datorită antigenului A de pe hematii, ambele grupe de sânge vor fi sensibile la PNEUMOCOCI, STREPTOCOCI, BACILUL KOCH, TREPONEMA PALIDUM, AMOEBE ŞI GIARDIA, TENII ŞI ASCARIZI, deoarece aceşti microbi au o componenţă antigenică A-like, ceea ce face ca ei să treacă mai neobservaţi de sistemul de apărare al organismului gazdă şi să se trezească cu ei direct în celule. Astfel, vor face mai uşor CONJUNCTIVITE, OTITE, SINUZITE, PNEUMONII, TBC CU ORICE LOCALIZARE, SARCOIDOZĂ, SIFILIS, ANGINE STREPTOCOCICE CU AFECTARE ORGANICĂ, adică CARDIACĂ, ARTICULARĂ, RENALĂ, PARAZITOZE INTESTINALE, TOXINFECŢII ALIMENTARE CU SALMONELLA, CANDIDOZE de care se scapă foarte greu, iar cei cu grupa sanguină AB IV, datorită antigenului B de pe suprafaţa hematiilor, vor face şi infecţiile la care erau predispuşi cei cu grupa sanguină B III, adică INFECŢII CU HEMOPHILUS INFLUENTZE, ESCHERICHIA COLI, PROTEUS, KLEBSIELLA, care au antigene B-like.

In general, tratamentul infecţiilor se face cu ANTIBIOTICE şi grupa de sânge A II răspunde bine la antibiotice, mai puţin la macrolide şi în special la AZYTROMICINĂ, CLARITROMICINĂ, deoarece pot cauza probleme digestive şi interferă cu metabolismul fierului, dar  ERITROMICINA e mai bine tolerată. Cel mai bine răspund la PENICILINE şi, în special, la CARBACEPHEM şi la SULFAMIDE. C

ei cu grupa de sânge AB IV, la fel ca şi cei cu B III, trebuie să evite CHINOLONELE, sau să le ia în cantităţi mici, pentru că pot avea reacţii neurologice de tipul: vedere înceţoşată, confuzie, ameţeală, insomnie. In general, răspund bine și la VACCINĂRI, dar în ceea ce priveşte vaccinarea ANTIPOLIO este bine de făcut forma injectabilă, deoarece mucoasa lor digestivă nu reacţionează bine la forma orală.

Datorită hipoacidităţii gastrice, vor fi predispuşi la GASTRITE HIPOACIDE şi ANEMII PERNICIOASE, datorate deficitului de vitamina B12 şi aceasta datorată deficitului de factor intrinsec stomacal şi a hipoacidităţii gastrice. Vor face uşor COLITE MEMBRANOASE ŞI BOALA CROHN, cu componenţă dominantă inflamatorie şi mucoasă şi asta numai datorită stresului şi consumului de alimente neadecvate grupei de sânge corespunzătoare. Tot datorită stresului şi consumului excesiv de alcool, vor fi predispuşi la BOLI HEPATICE, LITIAZĂ BILIARĂ, CIROZE, GALBINARE ŞI ALTE BOLI TROPICALE CU AFECTARE HEPATICĂ.

Datorită faptului că prezintă niveluri scăzute de fosfatază alcalină, posesorii de grupă sanguină A II şi AB IV vor avea probleme cu metabolizarea colesterolului şi a trigliceridelor, acestea găsindu-se în cantităţi mari în sânge, ceea ce duce la o creştere a vâscozităţii sângelui, ceea ce duce la RISCURI CARDIOVASCULARE DE ATEROSCLEROZĂ, CARDIOPATII, INFARCTE SAU HIPERTENSIUNI.

Datorită faptului că se consumă alimente necorespunzatoare grupei de sânge, care fac rău, inhibând eficienţa insulinei, cum ar fi grâul, fasolea mare sau lima, carnea roşie, şi bineînţeles, stresul, persoanele posesoare de grupa sanguină A II şi AB IV vor putea dezvolta DIABET,fie de TIPUL I, care ar avea o componentă autoimună sau alergică alimentar, fie de TIP II, datorat OBEZITĂŢII.

In cazul problemelor menstruale şi de MENOPAUZĂ trebuie avut o mare grijă la administrarea preparatelor pe bază de estrogen sintetic, mai ales la persoanele cu predispoziţii genetice la cancer mamar. Este mai bine să se folosească fito-estrogeni, cum ar fi fitoestrogenii din soia sau salvie.

De ce trebuie o aşa mare precauţie la aceste grupe de sânge? Pentru că celulele canceroase mamare sau de ţesut genital, în general, au nişte antigene pe suprafaţa lor A-like, ceea ce face să nu fie văzute de sistemul imun al persoanelor cu astfel de antigene pe hematiile proprii, mai mult, nici nu pot creea anticorpi anti A, căci altfel ar intra în conflict cu toate celulele proprii. Astfel se văd invadate pe nesimţite de celulele canceroase. Evoluţia la aceste persoane e foarte gravă şi cu şanse mici de supravieţuire. La fel şi celulele tumorale cerebrale, de tipul GLIOMULUI sau ASTROCITOMULUI, au pe suprafaţa lor antigene A-like, care face ca evoluţia lor să fie mai gravă. La fel şi la MELANOMUL MALIGN. La nivelul TUBULUI DIGESTIV ŞI A ORGANELOR ANEXE, cauza unui posibil cancer e datorat unei alimentaţii neadecvate, hipoacidităţii native care face tubul digestiv extrem de vulnerabil la atacul microorganismelor, stresului şi consumului de alcool, tutun, în vederea “liniştirii” sistemului nervos.

Dar dacă se mănânca sănătos, conform alimentelor benefice fiecărei grupe de sânge, se linişteste sistemul nervos, cu tehnici de relaxare şi se angajează mintea în activităţi fizice de intensitate moderată, se fac exerciţii izotonice moderate, cum ar fi ciclismul, înotul, plimbările, şansele de însănătoşire sunt ridicate.

Există alimente adevarate medicamente cum ar fi CEAPA, care conţine multă quercitină, un antioxidant deosebit de puternic, AMARANTUL, care are nişte lectine cu afinitate pentru celulele canceroase colonice, FASOLEA LIMA, care, deşi este contraindicată persoanelor sănătoase, în aceste condiţii  conţine una dintre cele mai aglutinante lectine pentru celulele canceroase de tip A, care se găsesc în special în CANCERUL MAMAR şi CEREBRAL, LINTEA, la fel şi pentru alte localizări ale cancerului, ARAHIDELE, fac ravagii printre celulele canceroase, având o mare capacitate antigenică like-A, la fel şi GRÂUL, numai că, deşi e favorabil împotriva celulelor canceroase mamare lobulare şi intraductale, accelerează creşterea numărului de celule canceroase vezicale, iar SOIA, conţine nişte fito-estrogeni care protejează şi prin inhibarea angiogenezei tumorale.

Citiți neapărat continuarea pe jurmed.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply