De astăzi, se renunţă la masca de protecţie în aer liber şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii

0
699

farmec.ro

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri seara, o hotărâre care prevede relaxarea măsurilor, începând cu acest week-end. Se renunţă la obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise care nu sunt aglomerate şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. Programul localurilor a fost prelungit până la ora 24.00, iar alte activităţi se vor relua, cu respectarea unor reguli stricte.

”În această seară, în şedinţa de Guvern am adoptat hotărârea de guvern pentru modificarea şi completarea anexelor 2-3 la HG nr. 531/2021, privind prelungurea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea  efectelor pandemiei de COVID-19. Prin proiectul de hotărâre se propun o serie de măsuri, începând cu 15 mai 2021. Se elimină restricţiile referitoare la  portul măştii, în spaţii deschise neaglomerate, urmând ca restricţia să  fie aplicată, în continuare în spaţii publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Se elimină, totodată, restricţiile referitoare la circulaţia pe timpul nopţii a persoanelor. Se elimină restricţia privind programul operatorilor economici până la ora 21.00. Se stabileşte programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi teraselor, în intervalul orar 05.00 – 24.00.

Se crează posibilitatea ca, în spaţiile deschise, competiţiile sportive să se poată desfăşura pe teritoriul României, cu participarea spectatorilor, până la 25 la sută din capacitatea maximă a spaţiului. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS CoV-2, pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore.

Continuarea, pe news.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply