Lista cu spitalele din județul Constanța care nu vor mai trata pacienți infectați cu COVID-19

0
518
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, vineri, 14 mai a.c., hotărârile nr. 72, nr. 73 și nr. 74. În cea de-a treia hotărâre CJSU, a fost aprobată propunerea DSP Constanța în ceea ce privește spitalele care vor asigura, în continuare, asistența cazurilor de infecție cu COVID-19 la nivelul județului Constanța (Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – integral, Spitalul Municipal Medgidia – integral și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – cele 23 de paturi de ATI), dar și cele care vor reveni treptat, după externarea pacienților internați la data curentei, la activitatea dinaintea pandemiei, conform autorizației sanitare de funcționare (Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Mangalia și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – paturile non ATI).

Totodată, conducerea Spitalului Militar de Urgență Constanța va analiza oportunitatea închiderii activității Spitalului Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța, conform propunerii Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța.

Prin urmare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța hotărăște:

Art. 1 – Se aprobă propunerea Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța, astfel:

Art. 1.1 – Lista spitalelor care vor asigura în continuare asistența cazurilor de infecție cu COVID-19, la nivelul județului Constanța, după cum urmează:

-Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – integral,

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

-Spitalul Municipal Medgidia – integral,

-Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – cele 23 paturi de ATI.

Art.1.2 – Lista spitalelor care vor reveni treptat, după externarea pacienților internați la data curentei, la activitatea dinaintea pandemiei, conform autorizației sanitare de funcționare:

-Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie,

–Spitalul Municipal Mangalia,

-Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – paturile non ATI.

Art. 2 – Conducerea Spitalului Militar de Urgență Constanța va analiza oportunitatea închiderii activității Spitalului Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța, conform propunerii Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța.

Art. 3 – În perioada următoare, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța va reactualiza Planul Alb pentru organizarea sistemului spitalicesc din județul Constanța, aprobat prin Hotărârea CJSU nr. 9/31.03.2020 și actualizat prin Hotărârea CJSU nr. 21/30.07.2020.Art. 4 – Secretariatul tehnic permanent va comunica prezenta hotărâre membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța și tuturor factorilor interesați (focuspress.ro).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply