Citadela Scriitorilor, cu Lucian Ciuchiță – invitat ALEXANDRU RUSU [VIDEO]

0
1145

Doi jurnalişti altruişti, obiectivi şi liberi…

„Lucian Ciuchiță și Alexandru Rusu, în dialog deschis, fără „ziduri”, în cadrul emisiunii Citadela Scriitorilor, despre jurnaliștii care nu s-au lăsat angrenați în a fi cumpărați, despre jurnaliștii care au fost exilati la marginea presei așa-zis libere, fiindcă nu au făcut jocurile puterilor sau ale politicienilor”. Aida Zaharia.

„Gara Presei Libere” a rămas pustie și ultimul tren cu jurnaliști de caracter a plecat de mult… acum am rămas cu toții cu privirea în gol, acei oameni nu mai există. In schimb, sunt foarte mulți ziariști lipsiți de caracter și în slujba neadevărului, fără strop de considerație pentru deontologie, plătiți de găștile de „dreapta” sau de „stânga”, care fac jocul Sistemului, în detrimentul populației… (L.C.).

Alexandru Rusu, jurnalist la Radio România de treizeci de ani, a fost invitat la emisiunea Citadela Scriitorilor, realizată și prezentată de Lucian Ciuchiță. Invitatul a realizat timp de opt ani una dintre cele mai importante emisiuni de autor de la Radio România Actualități – “Maraton de duminică”, iar în prezent face, în fiecare joi spre vineri noaptea, “Serviciul de Noapte”. În 2012, a fost decorat cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate: “Pentru activitate sa în domeniul jurnalistic, în lumea radioului, în care aduce societății românești reflectarea la zi, fidelă și măsurată a realității, pentru profesionalismul său caracterizat prin obiectivitate, altruism și afecțiune pentru ascultătorii săi”.

A obținut premiul pentru talk-show radio acordat de Clubul Român de Presă, pentru emisiunea “Maraton în blue jeans”, de la Radio România Tineret. Alexandru Rusu are o intensă activitate civică, în apărarea libertății de exprimare. A acționat în instanță de unul singur CNA-ul, pentru somație. A câștigat și a obținut o motivare importantă pentru jurnaliști și libertatea de expresie. Pornind de la acest proces, Active Watch i-a acordat, în 2015, Premiul FreeEx “Apără-mă, Doamne, de SRR, că de CNA mă apăr singur!”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Jurnalist, poet, romancier, filosof și scenarist român redutabil, Lucian Ciuchiță este prezent și în paginile cotidianului online Mangalia News. Volumele ce poartă semnătura maestrului Lucian Ciuchiță pot fi procurate și de AICI.


Mangalia News, 14.05.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply