Atacul de panică, atac la seninătate! – Sfatul doamnei dr. Ana Maria Bucur

0
836

ATACUL DE PANICĂ e din ce în ce mai frecvent la tineri… Chiar azi, la cabinet a venit cineva, care după un atac de panică serios, a ajuns la psihiatru și are acum de luat vreo 4 medicamente. Cum arăta tânărul? Posac, fără veselie, depresiv, deși își respecta medicația.

Vă propun un exercitiu simplu de 4 minute (pentru a va elibera de angoase), preluat din practica spirituală, sursa pe net. Acest exercitiu se poate face si înainte de a fi scos la tablă (când nu prea știi lectia!), înainte de a merge la dentist, sau la un control medical de care îți este foarte frică.

Așează-ți palmele pe abdomen (pentru a simți astfel cât mai bine ritmul respirator). Progresiv, fără a forța absolut deloc, accelerează-ți ritmul respirației. Toracele trebuie să rămână atunci imobil, mișcându-se însă doar diafragma. Fă o pauză și, după aceea, repetă exercitiul de 5 ori.

Datorită faptului că mușchii abdominali sunt acum relaxati, respiratia devine astfel mai amplă și mai profundă. Ca urmare, crește concentrația de oxigenul în sânge și, totodată, scade nivelul dioxidului de carbon, care intreține senzația de anxietate.

Detensionarea apare prin destinderea amplă a mușchilor abdominali, a căror contracție amplifică cel mai adesea senzația de panică. Incercați-l cu încredere. Chiar dă rezultate rapid.

Dr. Ana Maria Bucur.


Mangalia News, 05.05.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply