Mioara Gram – Panegiric la moartea unui Om: Inginerul Vicențiu Andreescu

0
1054

Mioara Gram: ”Viața și moartea sunt atât de strâns legate între ele, încât amândouă alcatuiesc cele doua jumatati ale unei pulsatii cardiace. Si totusi moartea nu ni se pare deloc reală în cursul normal al evenimentelor, nu o privim deloc ca pe un fenomen care sa aiba loc in firescul si nesfarsitul curs al vietii; ea devenind, in fapt, cel mai crunt si dureros aspect al existentei noastre pământene.

Cine s-ar fi asteptat la decesul inginerului Vicentiu Andreescu din Mangalia, un deces sosit pe neașteptate, sâmbătă, 1 mai, 2021, ora 17:00 a României, o moarte prin intermediul căreia, într-o clipită de ochi, sufletul său s-a înălțat în lumea lui Dumnezeu, părăsind aceasta movila trecătoare de țărână și lăsând în urmă atât de multe suflete îndurerate!

Am avut ocazia sa ii intalnesc in viata mea pe amandoi, atat pe Vicentiu cat si pe minunata lui sotie Adriana Andreescu, in vara anului 2019, in orasul de pe malul Marii Negre, Mangalia. Desi si eu sunt din Mangalia, nu am avut nicicum ocazia să îi fi cunoscut inainte de plecarea mea din acest oras si respectiv din Romania.

Gratie emisiunii radiofonice: “Arta, Stiinta si Religie – In Cautarea Drumului Comun”, inimile noastre au fost unite in spiritul cel mai inalt al prieteniei si frumusetii relatiei interumane. Mi-au patruns adanc in suflet, din momentul in care am dat mana salutara cu amandoi; asa cum dealtfel s-a intamplat cu multi alti oameni de mare valoare, pe care i-am inalnit in Romania, tot prin intermediul undelor acestei emisiuni de la Radio ProDiaspora.

Astazi, cu spiritul cel mai inalt al iubirii, respectului si recunostiintei, incurajarii si asigurarii ca Adriana este cu noi toti, acei oameni in fata carora si-a deschis sufletul si a crezut in ei, si dezvoltat impreuna relatia indisolubila a prieteniei, ii dorim ei si familiei sale sa fie mangaiati de Brizele Binecuvantarii Divine si intariti de Iubirea si Slava lui Dumnezeu, in asa fel incat sa facă față acestor momente de mare incercare, si sa priveasca cu putere viata inainte prin amintirile frumoase si de mare preț pe care le au in inimi despre Vicentiu si sufletul său drag.
Sincere condoleanțe, Adriana noastră scumpă și dragă!
Dumnezeu să îi Binecuvânteze sufletul în Tărâmul de Lumină al Impărăției Divine!”

(Corpul defunctului a fost depus, astăzi, luni, 3 mai 2021, la Capela Bisericii ”Sfantul Ilie”, de pe strada Rozelor din Mangalia).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Redacția Mangalia News transmite condoleanțe doamnei Adriana Andreescu, familiei domnului inginer Vicențiu Andreescu, admirabil Om, Cetățean de frunte al Mangaliei… Dumnezeu să vă dea putere și să vă ofere mângâiere în aceste momente atât de dureroase. Odihnească-se-n pace și să fie în veci pomenit.


Mangalia News, 03.05.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply