Teatrul de Stat Constanța prezintă în acest weekend: Spectacol shakespearian, la comemorarea bardului și cea mai recentă premieră în Streaming Live

0
651

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor, sau Ziua Internațională a Cărții este sărbătorită anual, la inițiativa UNESCO (Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură), la 23 Aprilie și marchează comemorarea lui William Shakespeare (n. aprilie 1564 – d. 23 aprilie 1616), a lui Miguel de Cervantes (n. 29 septembrie 1547 – d. 22 aprilie 1616) și a altor scriitori: William Wordsworth (1850), Jules Barbey d’Aurevilly (1889), Rupert Brooke (1915).

Cu această ocazie, Teatrul de Stat Constanța programează vineri, 23 aprilie, de la ora 19:00, înregistrarea spectacolului „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, traducerea: Lucia Verona, regia: Alexandru Mâzgăreanu, decor: Andreea Săndulescu, costume: Alexandra Mâzgăreanu, lighting design: Daniel Klinger, muzica: Alexandru Suciu, coregrafia: Baczó Tünde.

Distribuția: Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Liviu Manolache, Maria Lupu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeţ, Vlad Linţă, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Alexandru Medveghi, Alina Manţu, Arina Cojocaru, Graţian Prisăcariu.

Doi tineri din Verona este o dublă poveste de dragoste, cu trădări și cu multe peripeții, o reflecție asupra prieteniei și iertării și o incursiune în cultura și imageria Extremului Orient. Spectacolul începe cu un meci de rugby și se încheie cu o ceremonie ritualică japoneză, punând în lumină, cu inventivitate și originalitate, geniul shakespearian dintr-o piesă mai puțin cunoscută a Bardului de la Stratford-upon-Avon.

„Shakespeare este autorul universal prin excelență, tradus și jucat pretutindeni, adaptat și înțeles în raport cu fondul spiritual și intelectual al fiecărui popor. În viziunea propusă de regizorul Alexandru Mâzgăreanu, spiritul shakespearian dăinuie prin dimensiunea morală și principială. Stilistic și conceptual ne aflăm în Extremul Orient. Dar este doar un context, bine intuit și ales, pentru o poveste cu tâlc, pe care actorii o împletesc firesc, deloc patetic și expozitiv. O poveste pe care, dintr-odată, o recunoști ca fiind a ta, indiferent de locul în care trăiești”. (Elena Coman, critic de teatru – Revista Amfiteatru)

Duminică, 25 aprilie, ora 19:00, TSC a programat spectacolul hibrid „Ziua Z”, de Ionuț Sociu, regia Bobi Pricop, transmis în direct de pe scena teatrului și de pe străzile Constanței. Scenografia: Oana Micu, cinematografia: Mihai Cosmin Popa, muzica: Eduard Gabia, streaming online: Răzvan Rusu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Distribuția: Marian Adochiței, Theodor Șoptelea, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Andrei Bibire, Lana Moscaliuc, Lucian Iftime, Georgiana Mazilescu, Mirela Pană, Dan Cojocaru, Liliana Cazan, Iulian Enache, Liviu Manolache, Nina Udrescu, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Ștefan Mihai, Cristiana Luca.

Fiul unui important om de afaceri din Constanța a fost răpit de un grup de tineri. Motivul acestei răpiri pare să fie o răzbunare pentru un delict mușamalizat de familia beizadelei locale. Cei patru justițiari transmit în direct faptele lor și constănțenii îi urmăresc cu sufletul la gură pentru a afla deznodământul. Jurnaliști, polițiști, comunitatea academică, rudele celui răpit, cu toții sunt șocați de aceste evenimente care își urmează cursul imprevizibil.

„Spectacolul „Ziua Z” de Ionuț Sociu, în regia lui Bobi Pricop, de la Teatrul de Stat din Constanța este cea mai consistentă și performantă producție realizată în intervalul început odată cu restricțiile impuse de pandemie. Este un spectacol ce nu are nevoie de circumstanțe atenuante, nu își cere scuze, nu e o încercare, nu e ad-hoc. Un manifest cât se poate de pertinent, lucid, curajos și autentic atât din punct de vedere social, cât și artistic, nu are nevoie de nicio indulgență. După un an de rezistat în condiții vitrege, această premieră se desprinde relevant și ridică multe sprâncene a uimire. (Alina Epîngeac, critic de teatru – Revista Amfiteatru).

Biletele pentru vizionarea online a celor două spectacole, primul înregistrat (preț, 10 lei), al doilea în live streaming (preț, 20 lei), pot fi achiziționate de pe platforma mySTAGE.

În cazul spectacolelor online ale Teatrului de Stat Constanta – care se pot viziona pe mystage.ro – pot fi achiziționate mai multe bilete de pe un singur cont mySTAGE. În acest caz, vă rugăm să trimiteți un e-mail către [email protected] pentru a vă ajuta cu redistribuirea acelor bilete, astfel încât toate persoanele implicate să poată viziona spectacolele.

Vă mulțumim pentru că ne sunteți mereu alături și vă așteptăm cu drag la teatru, în formele accesibile în acest moment!
www.teatruldestatconstanta.ro
www.facebook.com/teatruldestatconstanta
https://www.instagram.com/teatruldestatconstanta


Mangalia News, 23.04.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply