Vacanțe la mare, ca în Coreea de Nord

0
813

Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și Paște, când se deschide și litoralul românesc, pentru sezonul estival, Primăria Constanța lansează oferta noii dictaturi comuniste: barurile se închid la ora opt seara, iar „milițienii” primăriei pot confisca încasările din HoReCa, dacă li se pare că nu respectă vreo regulă.

Regulamentul nu se referă la pandemie, ci va rămâne valabil chiar dacă scăpăm de COVID-19, iar majoritatea PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Constanța se pregătește să-l voteze, pentru a-l aplica din luna mai. Polițiștii locali pot confisca și acum încasările agenților economici, pe baza regulamentului care deja e în vigoare, chiar dacă încalcă legile statului.

Profitând de pandemie, guvernul a legiferat astfel încât să readucă legi din timpul comunismului. Primăria Constanța profită, la rândul ei, pentru a prelungi aceste reguli comuniste, inclusiv pentru confiscarea încasărilor din HoReCa, de către polițiștii locali – care nu au nicio legătură cu Ministerul Afacerilor Interne sau cu ANAF. Dar nu numai în perioada pandemiei, ci și dacă s-ar declara depășită această situație. Acest regulament vine ca prelungire a unei interpretări date de Ministerul Economiei, prin care barurile nu mai pot funcționa non-stop în România, pentru prima oară după 1990.

Nicăieri în lume nu se închid barurile de pe plajă pe timpul nopții. În România vor rămâne închise, dar nu din cauza pandemiei. Interpretarea legislației pentru funcționarea barurilor readuce în actualitate un principiu comunist, din dictatură, când barurile puteau fi doar de zi sau de noapte. Legea este în vigoare și va rămâne la fel, chiar dacă se vor ridica restricțiile din pandemie.

Se acuză lobby-ul patronilor de cluburi

Continuarea, în jurnalul.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply