Spitalul din Mangalia va cumpăra medicamente oncologice de 60 de milioane de lei

0
953

Spitalul Municipal Mangalia, cu o existență de peste 40 de ani, acordă asistență medicală pentru 60.000 de persoane, care trăiesc în oraș și în localitățile arondate. Spitalul furnizează servicii medicale în regim de spitalizare continuă, spitalizare de zi şi ambulatorie. Deoarece spitalul este situat la ţărm de mare, în timpul sezonului estival adresabilitatea este cu mult mai mare, prezentându-se pentru acordarea de îngrijiri medicale de urgenţă şi turiştii aflaţi în concedii pe litoral.

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat în 2019 mai multe cabinete medicale și săli de tratament în domeniile: Oncologie, Medicină Internă, Pneumologie, ORL. Ca urmare a numărului mare de pacienți, dar și pentru a asigura acestora servicii medicale eficiente, conducerea spitalului a decis reorganizarea Pavilionului C, care asigură servicii de spitalizare de zi.

Pentru ca secția de oncologie să funcționeze optim, iar pacienții să aibă parte de un tratament bun, unitatea medicală achiziționează medicamente pentru oncologie din fiecare clasă ținând cont de asigurarea particularităților terapeutice ale fiecărui pacient internat, în funcție de fenotipul pacientului, prezenta unor complicații și comorbidități care ar putea contraindica anumite medicamente.

Aceste medicamente sunt necesare pentru continuarea tratamentului specific oncologic, atât monochimioterapic cât și asociere polichimioterapie, la pacienții aflați actual în evidență, în medie 400/ lună pacienți cu internare de zi, cât și pentru cazurile noi. Pentru acestea sunt necesare achiziționarea a 43 de loturi de medicamente oncologice printre care: fluorouracilum, acidumum zoledronicom, pemetrexedum, doxorubicinum, carboplatinum, cisplatinum, docetaxelum. Pentru fiecare produs se va prezenta fișa tehnică a produsului de la producător, tradusă și legalizată în limba română.

Cei interesați pot depune ofere prin platforma SEAP, până la data de 21.05.2021. Valoarea totată estimate a achiziției pentru toate cele 43 de loturi poate ajunge și până la 60.466.080,00 de lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mihaela GIUGLEA, focuspress.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply