Citadela Scriitorilor, cu Lucian Ciuchiță – invitată DELIA BUDURCĂ | “Exprimare în scris, exprimare în culori…” [VIDEO]

0
902

Citadela Scriitorilor – Exprimare în scris, exprimare în culori… 

Este adevărat că un autor nu trebuie să scrie pentru el, ci pentru cititori…, deşi sunt unii scriitori care coboară ştacheta – oricum prea sus pentru ei, doritori a fi populari şi visează la bestseller-uri, în timp ce, în fapt, creaţiile lor plutesc în derizoriu şi literele se înroşesc de ruşine. Da, sunt acei scriitori care adoptă un stil comercial, prea des întâlnit în zilele noastre. Când auziţi de un bestseller, nu înseamnă că este neapărat şi o carte bine scrisă, ea este adesea pentru cei mulţi. În fine, „Comedia umană” pare să–şi găsească noi experienţe în vremurile noastre, deloc frumoase, doar tulburi…

Despre lumea privită prin prisma unor prejudecăţi, de cele mai multe ori în alb şi negru, dar şi despre culorile optimismului, au fost câteva idei abordate de Delia Budurcă, invitată la emisiunea Citadela Scriitorilor.

Delia Budurcă este jurnalist din 2001. A lucrat ca jurnalist economic la Agerpres, Adevărul și la Business Standard, unde s-a specializat în jurnalismul medico-farmaceutic. Este realizatoarea emisiunii Portret, la Nașul Tv, cu și despre oameni care ne inspiră. Din 2010 este Redactor-Șef al revistei Medica Academica. A publicat un volum de poezie, “Călătoria”, şi un volum de eseuri “De veghe în lanul de sănătate”. A obținut un premiu pentru regie la un concurs intern de scurt-metraje în cadrul Școlii de Televiziune Tudor Vornicu și mai multe premii pentru jurnalism medico-farmaceutic.

Delia Budurcă este şi pictoriţă. „In urmă cu un an, la Cercul Militar Național – Sala Foaier, a avut loc vernisajul expoziției de pictură “Sidef”, semnată de Delia Budurcă. Aflată la prima expoziție personală, găzduită într- un spațiu cu o tradiție picturală de decenii, artista propune o lume fantastică, recreată după legi proprii din datele realității, destructurate și reinterpretate potrivit sensibilității personale”. Delia ne-a mărturisit că: “Arta e un mijloc de a destructura realitatea și a o recrea în forme noi, suportabile”. Lucian Ciuchiță.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Jurnalist, poet, romancier, filosof și scenarist român redutabil, Lucian Ciuchiță este prezent și în paginile cotidianului online Mangalia News. Volumele ce poartă semnătura maestrului Lucian Ciuchiță pot fi procurate și de AICI.


Mangalia News, 16.04.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply