Pacienții COVID internați la Mangalia – consiliați de psihologii spitalului

0
612

Spitalul Municipal Mangalia dispune de doi psihologi, care consiliază bolnavii greu încercați, în această perioadă. Ei spun că aproape toți pacienții diagnosticați cu COVID-19 prezintă manifestări de tip reacție acută la stres. Unii dintre aceștia sunt furioși, irascibili și nervoși, alții  devin apatici sau depresivi.

”Pentru menținerea unei stări psiho-emoționale mai bune a pacientului este necesară o abordare empatică, o comunicare corectă, adică se produce o detensionare psihică și apare o complianță și un răspuns pozitiv al organismului la o recuperare mai rapidă”, precizează psihologul clinician Maria Călin.

Totodată, psihologul spitalului recomandă pacienților, post-spitalizare, să automonitorizeze calitatea și cantitatea somnului, dispoziția de fond, problemele de memorie și atenție, tulburările de conștiență care pot apărea post-COVID, iar în cazul în care se constată o accentuare a tuturor acestor aspecte să se adreseze medicului de familie. La rândul său, managerul spitalului, Alina Dan, precizează că, pe fiecare etaj, este afișat numărul de telefon al asistentei de serviciu, al psihologului, pe care pacienții îl pot aborda la orice oră din zi și din noapte. În plus, reprezentanții unității sanitare se străduiesc să aibă stocuri de medicamente și dispozitive medicale, pentru a acorda îngrijiri pacienților, în bune condiții.

”De la debutul pandemiei, am încercat să facem achiziții la timp, să avem tot ce ne trebuie, iar personalul medical să aibă cu ce să lucreze. Unitatea noastră medicală dispune și de Secție de Terapie Intensivă, cu o capacitate de 9 paturi. Recent, am suplimentat nevoia de oxigen pentru întregul spital, cu încă un stocator de oxigen de 11 mii de litri, pe lângă cel existent de 7 mii de litri, iar cadrele medicale comunică permanent cu pacienții”, a declarat managerul spitalului din Mangalia, Alina Dan.

Reprezentantul unității medicale a mai subliniat că decizia debranșării consumatorilor casnici, care dețin case în curtea spitalului și erau racordați la rețeaua electrică a unității sanitare, a fost una menită să asigure securitatea pacienților și spitalului.

”Cu riscul de a supăra pe cineva, decizia debranșării caselor de la transformatorul spitalului, s-a dovedit a fi benefică. Pe de o parte, nu riscăm accidente de tipul celor petrecute la spitalele din țară, din cauza supraaglomerării rețelei electrice, iar pe de altă parte, facturile au scăzut la jumătate. De la facturi de 70.000 de lei, am ajuns la facturi de 45.000 de lei”, a mai completat managerul instituției spitalicești.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 15.04.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply