Despre IMUNITATE și imuno-stimulatoare naturale, cu Gigi Haleț, pe HaletTV

0
947
starshiners.ro%20

Imunitatea înseamnă capacitatea organismului de a lupta cu agenții patogeni, virusuri, bacterii, paraziți și toxine. Când ești atacat de factori patogeni care vor să îți facă rău, din motive încă necunoscte, primul care se luptă cu ei este chiar organismul tău, dacă are cu ce, dacă l-ai ajutat să fie mereu pregătit de luptă.

Imunitatea este de două feluri: înnăscută și dobândită. Mai exact, înnăscută, adică cea cu care un om se naște, iar cea dobândită, cea pe care o capătă și o modifică în timpul vieții. Anumite remedii naturale pot contribui la creșterea imunității noastre.

Un individ poate să afle cum are imunitatea cu ajutorul analizelor de sânge care evaluează componentele sistemului imun. Acum, când a năvălit peste noi criminalul ăsta de virus, e foarte bine să știm cum stăm cu imunitatea. Testele pentru imunitate sunt hemo-leucograma și imunograma. Hemo-leucograma permite identificarea numărului și procentului celulelor – leucocite, macrofage și fagocite. Imunograma evaluează anticorpii pe care aceste celule le produc – imunoglobulinele (Ig).

Specialiștii susțin că nu este deloc bine să iei singur medicamente, ceaiuri sau suplimente, în ideea de a crește imunitatea ta sau a copilului tău. Numai medicul sau farmacistul pot recomanda, atunci când este cazul, în urma efectuării testelor de sânge, suplimente care au rolul de a crește imunitatea unei persoane. Acestea nu trebuie luate de pacient fără o recomandare medicală, în prealabil.

Imunitatea scăzută – simptome și semne caracteristice:  

  • Sensibilitatea crescută care se manifestă prin viroze respiratorii dese,
  • Bronșite repetate,
  • Micoze bucale dar și vaginale repetate,
  • Scăderea bruscă și nejustificată în greutate,
  • Oboseală cronică,
  • Anemie,
  • Scăderea inexplicabilă în greutate.

De cele mai multe ori, persoanele care au afecțiuni cronice precum sunt bronșită cronică, infecții recidivante, reumatism cronic, scleroză multiplă, boli cronice, cancer, leucemie, diabet, răceli frecvente, după convalescentă și persoanelor în vârstă,  dar și copii pot primi diferite tratamente pentru creșterea imunității.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cum crești imunitatea în mod natural?

Cele mai puternice imuno-stimulatoare naturale, bogate în antioxidanți, sunt: sfecla roșie, ridichea neagră, coacăzele negre, strugurii, afinele, măceșele, cătina, morcovii, varza roșie. Sau legumele: broccoli, varza albă, spanacul și conopida. Usturoiul verde este considerat un antibiotic natural, fiindcă el conține o substanță care combate dezvoltarea bacteriilor și virușilor.

Există și alte remedii naturale de ajutor, atunci când vrei să-ți crești imunitatea. De exemplu: aloe vera, cătina, echinaceea, propolisul, mierea, dar și uleiul de pește, îți pot fi de real ajutor.

Putem lupta cu această molimă, fără să așteptăm să ne lovească și să ne găsească nepregătiți. Vom învinge!

Gigi HalețHaletTV.ro


Preluare Mangalia News, 12.04.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply