INFO Muzeul ASTRA – Desene cu ace de foc – Activități de pirogravură la Muzeul ASTRA din Sibiu

0
966

farmec.ro
carturesti.ro%20

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează sâmbătă și duminică, 10-11 aprilie 2021, activități de  pirogravură, denumite sugestiv Desene cu ace de foc.

Invitați speciali: doamna profesoară Anca Maria MUNTEANU și elevii de la Școala „Regina Maria” din Sibiu, olimpici în ale meșteșugului arderii decorative a lemnului, la concursul Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”.

Locație: Gospodăria de viticultor Șeica Mică (în caz de vreme favorabilă), sau Pavilionul Muzeal Multicultural ASTRA / sală Auditorium (în caz de vreme nefavorabilă).

Program: 10.00 – 16.00.

BACKGROUND INFO oferit de Elena Găvan, muzeograf Muzeul ASTRA.

Pirogravura este tehnica de decorare a lemnului, sau a altor materiale, prin ardere. Procedeul constă în aplicarea controlată a unui vârf de metal înroșit. Astăzi, arderea lemnului trăiește o renaștere unică ca și hobby creativ. În cadrul activității de pirogravură, vizitatorii vor parcurge fiecare pas care definește tehnica pirogravurii, dar și a arderii florilor sau desenelor geometrice pe lemn.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.


Mangalia News, 09.04.2021. (A transmis Madalina Corina Diaconu).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply