Inspectoratul Școlar Județean Constanța pregătește prima simulare județeană a examenelor naționale

0
1109

farmec.ro
carturesti.ro%20

Inspectoratul Școlar Județean Constanța intenționează să organizeze în luna aprilie 2021 prima simulare județeană a examenelor naționale pentru elevii din clasele terminale.

Inițiativa vine în contextul în care, în această perioadă, în instituțiile școlare se derulează deja activități remediale cu prezența fizică elevilor din clasele a VIII-a în cadrul Programului național pilot de tip Școala după școală (ȘDȘ), precum și a elevilor de liceu cuprinși în Proiectul privind învățământul secundar-ROSE.

Aceste programe remediale, desfășurate în baza Ordinului nr. 3558/29.03.2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului școlar 2020 – 2021, au ca scop sporirea șanselor de succes școlar. Așadar, organizarea unor simulări județene le oferă elevilor posibilitatea de structurare a informațiilor dobândite până în prezent, precum și o fixare a procedurilor ce trebuie respectate în aceste situații de examen, astfel încât rezultatele finale să fie pe măsura bagajului de cunoștințe dobândit în anii anteriori de studiu.

În acest context al precizărilor legislative existente, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța (DSP) pentru organizarea la nivelul unităților de învățământ preuniversitar a probelor de simulare, după cum urmează:

  • 14-15 aprilie 2021- simulare evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a;
  • 20, 21, 22 aprilie 2021- simulare examen de bacalaureat național.

Conform etapelor procedurale specifice, după obținerea avizului DSP, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va solicita Instituției Prefectului- Județul Constanța aprobarea prin Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a desfășurării simulărilor județene.

Menționăm că aceste simulări nu presupun condiții suplimentare de organizare deoarece unitățile de învățământ funcționează în prezent cu respectarea măsurilor pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 și managerii școlari cunosc deja toate procedurile care reglementează desfășurarea activității de simulare. De asemenea, în funcție de evoluția epidemiologică la nivelul județului nostru, intenționăm organizarea celei de-a doua simulări în luna mai”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 08.04.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply