Mădălina Mirea: La mulți ani, cadrelor medicale din întreaga lume! Mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

0
1286

Nu e ușor să fii medic astăzi. Nu a fost niciodată ușor. Azi, cu atât mai mult. Pentru mine, meseria asta e în sânge. Nu mă văd făcând altceva. Imi place să fac oamenii bine, e mulțumirea supremă în meseria mea. Știu că din exterior pare simplu, știu că internetul ”ține loc de medic”, dar mai știu că noi, medicii, ceea ce avem în suflet și în minte, nu ne va lua nimeni niciodată. Nici pandemia, nici clevetitorii, nici vremurile astea când așa ușor ajungi din erou, stigmatizat…

Mi-aduc aminte că în copilărie, cam ca toate fetițele, mă jucam de-a doctorul. Mă și vedeam in halat, peste ani, consultând… Am muncit mult să-mi văd visul cu ochii. Au muncit și părinții mei, făcând eforturi mari ca să pot să-mi îndeplinesc visul. Și mi l-am îndeplinit. Cu sacrificii mari, cu nopți nedormite, cu întrebări multe… Dar am știut că asta e menirea mea. Pentru toți anii în care mi-am sacrificat multe, timpul, mai ales, nu o să permit nimănui să dea cu pietre în meseria asta, în medici.

Noi ne-am ales drumul ăsta, noi ne-am dorit să fim ceea ce suntem azi. Nu suntem zei, nici nu avem puteri supranaturale. Suntem oameni, ca și voi. Cu bune și cu rele, cu realizări și cu înfrângeri. Suntem aici să vă facem bine, să punem toți anii noștri de sacrificii în slujba voastră, a pacienților. Și dacă ne blamați sau ne lăudați, noi tot asta știm să facem. Înainte de a ne critica, să vă gândiți un pic… Ați putea fi în locul nostru, măcar o zi? O gardă, o zi de 24 de ore, așa cum o trăim noi. Așa cum o simțim noi, când închidem ușa cabinetului… Și spunem în gând… Doamne, îți Mulțumesc, pentru că îmi dai putere să pot, să fiu, să exist! La mulți ani, colegilor mei!

Dr. Mădălina Mirea, Brașov, România.

MN: Vă invităm să citiți scrierile pline de inspirație ale fermecătoarei noastre prietene, Dr. Mădălina Mirea, publicate AICI de Mangalia News.


Mangalia News, 07.04.2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply