PSD A CONTESTAT IN CONTENCIOS ADMINISTRATIV, MASURA GUVERNULUI DE A INCHIDE MAGAZINELE LA ORA 18.00

0
1416

farmec.ro
carturesti.ro%20

PSD A CONTESTAT ÎN CONTENCIOS ADMINISTRATIV, MĂSURA GUVERNULUI DE A ÎNCHIDE MAGAZINELE LA ORA 18.00

1. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care modifică o OUG şi care prevede că pe durata stării de urgenţă, de alertă sau asediu, precum şi pe o perioadă de până la 3 luni de la data încetării ultimei perioade în care a fost instituită starea de urgenţă, de alertă sau asediu, angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata zilnică, săptămânală sau lunară, prevăzută în contractul individual de muncă. (News.ro)

2. Mai mulţi medici, printre care Monica Pop, Răzvan Constantinescu, Adina Alberts, precum şi farmacişti şi stomatologi, au lansat o scrisoare deschisă în care cer preşedintelui Klaus Iohannis, parlamentarilor şi guvernanţilor ”încetarea politicii de perpetuare a stării în care se află România de un an încoace şi revenirea la starea de normalitate”, calificând drept greşită strategia de combatere a pandemiei. Ei critică obligativitatea purtării măştii în aer liber, monitorizarea temperaturii la intrarea în magazine şi solicită anularea interdicţiilor de circulaţie, întreruperea promovării vaccinurilor anti-COVID. De asemenea, ei cer ca medicii să poată utiliza propriile scheme de tratament pentru pacienţii cu COVID, iar autorităţile să nu mai inducă psihoze şi să nu mai manipuleze date statistice. Unii dintre semnatarii documentului au criticat de mai multe ori public măsurile luate de Guvern pentru combaterea răspândirii COVID-19. (News.ro)

3. Social-democraţii au contestat, în contencios administrativ, la Curtea de Apel Bucureşti, măsura Guvernului de a închide magazinele la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în localităţile unde rata de infectare este peste 4 şi mai mică de 7,5 la mie. PSD a contestat şi măsura de închiderea a magazinelor la ora 18.00 pe durata săptămânii, în localităţile unde incidenţa depăşeşte 7,5 la mie. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Americanii au cheltuit anul trecut $138, în medie, pe aplicații – cu 38% mai mult decât în 2019. Este cea mai mare creștere din 2016 până în prezent. Sensor Tower estimează că suma medie cheltuită va ajunge anul acesta la $180. (TechCrunch)

4. Cele 27 de state UE nu au reușit să se înțeleagă în privința redistribuirii a 10 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de o manieră care să ajute țările cu probleme de aprovizionare, după ce mai multe state au acuzat că au fost tratate incorect. În centrul disputei s-au aflat întârzierile în livrările companiei farmaceutice AstraZeneca. Acest lucru a dus la solicitări din partea mai multor țări membre ca 10 milioane de doze suplimentare recent achiziționate de la Pfizer-BioNTech să fie redistribuite în favoarea lor. După două zile de negociere, discuțiile între ambasadorii țărilor membre s-au lovit de refuzul Austriei, Sloveniei și Republicii Cehe de a sprijini un compromis propus de președinția portugheză a UE, conform unor surse diplomatice. (Profit.ro)

5. Cel mai mare oraș din Brazilia, Sao Paulo, se confruntă cu o criză a locurilor de veci din cauza numărului mare de decese cauzate de Covid-19. Oficialitățile au decis să deshumeze morminte mai vechi pentru a face loc. Cele aproape 4000 de decese zilnic, câte înregistrează Brazilia, reprezintă între 20% și 33% din total decese Covid-19 la nivel global. (Reuters)

6. Economia americană a adăugat 916.000 noi locuri de muncă în martie. Șomajul a scăzut la 6%. (WSJ)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

7. Comisia gemană a vaccinării – STIKO – le recomandă persoanelor în vârstă de până la 60 de ani care au fost vaccinate cu o primă doză de vaccin împotriva Covid-19 AstraZeneca-Oxford să se vaccineze, la rapel, cu o doză unui vaccin produs de către alt laborator farmaceutic. (News.ro)

8. Primăria Sectorului 1 a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care va permite autorităților să ridice mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1 sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință). Primarul Clotilde Armand a declarat că proiectul are ca scop decongestionarea traficului. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de Consiliul Local, unde primarul are nevoie, pe lângă voturile alianței USR PLUS, și de cele ale consilierilor liberali, cu care se află în conflict deschis. Taxele totale ce trebuie plătite de proprietarul unui autoturism ridicat sunt de minimum 425 de lei, potrivit proiectului. (G4Media)

Una din Cronica de Divertisment: Trilogia “The Dark Knight” este disponibilă de astăzi pe HBO Go. Christian Bale interpretează rolul lui Batman în toate cele trei filme, care au avut de asemenea un singur regizor: Christopher Nolan. Numele celor trei filme care fac parte din trilogie sunt: “Batman Begins” (2005), “The Dark Knight” (2008) și “The Dark Knight Rises” (2012). (Trailer 1trailer 2trailer 3)

9. Ministrul Economiei Claudiu Năsui a afirmat, întrebat dacă este o soluție să fie făcut accesul la teatre, cinematografe sau alte evenimente pe baza unei testări rapide prealabile, că nu exclude deloc această variantă. El a adăugat că sunt discuții în prezent în acest sens pentru a vedea cum poate fi operaționalizată o astfel de soluție. (Profit.ro)

10. NASA a început oficial asamblarea finală a navei sale spațiale Psyche pe care o va trimite să exploreze un asteroid cu același nume cu o valoare estimată la 10 cvintilioane de dolari. Agenția aerospațială americană a dezvăluit imagini și o înregistrare video cu asamblarea navei la centrul Jet Propulsion Laboratory (JPL) din sudul Californiei. Procesul ar trebui să dureze un an înainte ca Psyche să fie transportată la Cape Canaveral, Florida, lansarea sa fiind programată pentru august 2022. (Hotnews).


Mangalia News, 03.04.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply