UNICEF: 168 MILIOANE DE COPII DIN ÎNTREAGA LUME AU RATAT COMPLET ANUL ȘCOLAR, DIN CAUZA PANDEMIEI

0
289

UNICEF: 168 MILIOANE DE COPII DIN ÎNTREAGA LUME AU RATAT COMPLET ANUL ȘCOLAR, DIN CAUZA PANDEMIEI!

1. 168 milioane de copii, la nivel global, au ratat complet anul școlar din cauza pandemiei, conform datelor UNICEF. Unul din șapte copii, adică 214 milioane, nu au putut merge la școală în mai mult de trei trimestre. (TheGuardian)

2. Părinţii să fie atenţi la starea copiilor, pentru că încep să apară destul de des cazuri de sindrom inflamator multisistemic post-COVID, avertizează medicul Raluca Alexandru, de la Spitalul de copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, precizând că, din ianuarie, au fost înregistrate peste 30 astfel de cazuri. Date statistice prezentate de graphs.ro indică faptul că numărul de infectări în grupa 0-9 ani este deja la nivelul maximului din luna noiembrie a anului trecut, dar şi la categoria 10-19 ani se înregistrează o creştere bruscă. Se profilează astfel un val 3 al pandemiei în care se vor regăsi copiii şi tinerii. Dat fiind acest context, epidemiologul Octavian Jurma afirmă că, dincolo de boala în sine, tinerii pot fi afectati psihologic pe termen lung dacă află că sunt motivul pentru infectarea unei persoane dragi. (News.ro)

3. Autoritățile din domeniul medical au anunţat că azi va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19 la nivel național, la câteva zile după împlinirea a 2 luni de la debutul campaniei de vaccinare. (News.ro)

4. Ministerul Finanțelor a publicat execuția bugetară pentru ianuarie. Execuția bugetului general consolidat în luna ianuarie 2021 s-a încheiat cu un deficit de 3,69 miliarde lei (0,33% din PIB). Veniturile au urcat cu 5,9%, iar cheltuielile cu 17,4%. În ianuarie 2020, deficitul bugetar a fost de numai 0,04% raportat la PIB. Ianuarie 2021, cu deficitul de 0,3% din PIB, este cea mai slabă primă lună începând cel puțin din 2006. Ministerul Finanțelor nu are publicate date lunare mai vechi de ianuarie 2006. (Profit.ro)

Una din Cronica Sportivă: Căpitanul naţionalei de handbal feminin, Cristina Neagu (CSM Bucureşti), a primit premiul pentru titlul de cea mai bună jucătoare din 2020 în Liga Naţională, iar Kristina Liscevici (SCM Rm. Vâlcea) distincţia pentru cea bună ”stranieră” din campionat, în urma voturilor antrenorilor din Liga Florilor. (News.ro)

5. Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat marţi proiectul legii bugetului de stat pe 2021, în forma iniţiată de Guvern, nefiind adoptate amendamente. Premierul Florin Cîţu a precizat că bugetul pe acest an demontează minciunile celor de la PSD. Ministrul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare, a declarat că bugetul pentru 2021 este ”un buget robust, realist”, care va duce la relansarea economică. Nazare afirmă că o atitudine fiscal bugetară prudentă ”este necesară şi aşteptată din partea Comisiei Europene, după ani la rândul în care recomandările de ţară nu au fost respectate” şi consideră că bugetul adoptat este ”paşaportul României pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă”. Ministrul Finanţelor apreciază că dacă ar fi fost adoptate amendamentele Opoziţiei, deficitul ar fi ajuns la 20%. (News.ro)

6. Comisia Europeană a oferit clarificări după declaraţiile preşedintelui instituţiei, Ursula von der Leyen, privind controversatul proiect al certificatului medical european, precizând că statele membre vor trebui să stabilească utilitatea potenţialului document. (Hotnews)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

7. Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS, a cerut înființarea unei comisii parlamentare de anchetă în cazul violențelor împotriva protestatarilor de la mitingul Diasporei din 10 august 2018, după ce Tribunalul București a decis închiderea definitivă a dosarului penal instrumentat de DIICOT. (G4Media)

8. Președintele Joe Biden a anunțat că SUA va avea până la finalul lunii Mai suficiente doze de vaccin pentru a vaccina întreaga populație adultă împotriva Covid-19. Guvernul american s-a implicat în a convinge Merck & Co., al doilea mare producător de vaccinuri din lume, dar care nu a resușit să dezvolte un vaccin eficient împotriva Covid-19, să producă vaccinul dezvoltat de Johnson & Johnson. (NYTimes)

9. Guvernatorul statului american Texas, Greg Abbott, a anunțat ridicarea, începând de săptămâna viitoare, a restricțiilor impuse de pandemie. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie, iar cele mai multe afaceri se vor putea redeschide. Decizia a fost criticată ca fiind prematură. (WSJ)

10. Consumul de carne regulat crește riscul apariției unor boli de inimă, diabet, pneumonia și alte boli. Concluzia apare într-un studiu realizat de Oxford University care a analizat sănătatea a aproape jumătate de milion de britanici. Carnea roșie, carnea procesată, carnea de pui sau de curcan, consumată de cel puțin trei ori pe săptămână, crește riscul pentru 9 boli care cauzează probleme majore de sănătate. (TheGuardian).


Mangalia News, 04.03.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply