DACIA EDENICA: Nu‑i mai dispreţuiţi pe bunicii voştri, dimpotrivă, lăudaţi-vă cu ei! Ei nu au titluri nobiliare, nu au nici doctorate, dar au ceva mult mai valoros: Erau contemporani cu oamenii de acum câteva mii de ani!

0
209

DACIA EDENICĂ: Nu‑i mai dispreţuiţi pe bunicii voştri, dimpotrivă, lăudaţi-vă cu ei! Ei nu au titluri nobiliare, nu au nici doctorate, dar au ceva mult mai valoros: erau contemporani cu oamenii de acum câteva mii de ani.
Vreţi dovada?

Iată corpul delict: ştreangurile acela cu ciucuri, de la coarnele boilor. Cele de la boii înjugaţi la car au fost făcute de bunicile voastre şi legate de bunicii voştri. Cele din sculptură au fost făcute şi legate de oamenii de acum câteva mii de ani. Dar sunt aceleaşi.

Ascultaţi ce vă spun: ştreangurile acelea cu ciucuri sunt mai preţioase decât o magazie de titluri nobiliare şi decât trei dulapuri de doctorate!

Voi, şi chiar specialiştii, credeaţi că sunt doar aşa, un articol decorativ, ori că ciucurii sunt roşii ca să nu se deoache boii de cât de frumoşi sunt. Dar nu. Ele sunt un document nepreţuit pe care bunicii voştri vi l‑au lăsat vouă: Certificatul de Continuitate în original, dovada că voi sunteţi oamenii locului, nu aţi venit de nicăieri, sunteţi aici de când e lumea. Voi aici nu sunteţi flotanţi, sunteţi băştinaşi, sunteţi gazde. Musafirii, poftiţi sau nepoftiţi, sunt alţii.

Iată, deci, cine au fost bunicii voştri. Fiţi mândri de ei! Şi chiar încercaţi să le fiţi recunoscători.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Miron Scorobete, martie 2021.

MN: Scrierile valoroase ale Maestrului Miron Scorobete, publicate de Mangalia News, pot fi citite AICI


Mangalia News, 03.03.2021.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply