VIDEO-ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum arată aglomerația de 300 de nave blocate la Canalul Suez. Economia mondială pierde 400 de milioane de dolari pe oră

0
1173

27.03.2021: Nava gigant de containere, blocată de 4 zile în Canalul Suez ar putea fi eliberată sâmbătă seară, au promis proprietarii japonezi, scrie BBC. Dacă eforturile eșuează din nou, atunci va fi nevoie de scoaterea încărcăturii  – un proces care ar dura câteva săptămâni.

Yukito Higaki, președintele companiei Shoei Kisen, a declarat vineri într-o conferință de presă că au fost trimise 10 remorchere pentru dragarea malurilor și a fundului canalului. SUA s-au oferit, de asemenea, să trimită ajutor, inclusiv o echipă de experți a Marinei Americane, scrie BBC.

Nava MV Ever Given, cu o lungime de 400 de metri și o capacitate de peste 220.000 de tone de încărcătură, a rămas blocată marți, 22 martie, de-a curmezișul în canal. A fost lansată în 2018 de compania japoneză Imabari Shipbuilding, fiind una dintre cele mai mari transportatoare de containere din lume.

Nava, cu un echipaj indian și operată de compania de transport taiwaneză Evergreen Marine, a plecat din Malaezia și urma să ajungă în Olanda. A naufragiat marți dimineață, din cauza vântului puternic și a unei furtuni de nisip care a afectat vizibilitatea.

Mai mult, pe observatornews.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți și: Incidentul bizar prin care a trecut vasul Ever Given înainte de a rămâne blocat în Canalul Suez


Mangalia News, 28.03.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply