Cele 8 modificări stabilite la Ministerul Educației cu sindicatele, părinții și elevii, plus ce nu se modifică | DOCUMENT

0
816

Cele 8 modificări stabilite la Ministerul Educației cu sindicatele, părinții și elevii, plus ce nu se modifică | DOCUMENT.

Modificarea vacanței de primăvară pentru elevii care nu sunt ani terminali, modificarea structurii anului școlar pentru toți elevii, prin încheierea cursurilor la o altă dată decât cea stabilită inițial. Toate acestea au fost stabilite joi la Comitetul de Dialog Social – o ședință care a avut loc la Ministerul Educației, potrivit unui comunicat dat de instituție.

Toate aceste modificări vor fi adoptate joi prin ordin de ministru, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

  • Documentul oficial poate fi descărcat de la finalul articolului

„În urma consultărilor deschise și constructive, luând în considerare toate propunerile formulate în contextul creșterii ratei de infectare cu virusul Sars-CoV-2, prin implicarea tuturor factorilor care pot să contribuie la implementarea măsurilor necesare pentru bunul mers al procesului de învățământ și asigurarea dreptului la educație, au rezultat următoarele concluzii:

Modificarea 1. Probele de competențe din cadrul examenului de bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educației.

Nu se modifică: Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate și cunoscute: 22 – 25 iunie (Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a) și 28 iunie – 1 iulie (probele scrise ale examenului de bacalaureat.

Nu se modifică: Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul semestrului al II-lea va rămâne la datele stabilite și cunoscute.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nu se modifică: Pentru clasele terminale structura anului școlar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanța/vacanțele de primăvară rămânând la datele planificate și cunoscute (2 aprilie – 11 mai pentru Sărbătorile Pascale Catolice și 30 aprilie – 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe).

Modificarea 2. În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice.

Modificarea 3. Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va încheia în data de 4 mai.

Continuarea, pe edupedu.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply