Ziua Naţională a Republicii Elene | Anul acesta, grecii de pretutindeni sărbătoresc 200 de ani de la izbucnirea Revoluţiei de la 1821

0
1019

Pe 25 martie este sărbătorită Ziua Naţională a Republicii Elene şi aniversarea Revoluţiei pentru Independenţă. Anul acesta, grecii de pretutindeni sărbătoresc 200 de ani de la izbucnirea Revoluţiei de la 1821, evenimentul cel mai important din istoria greacă modernă.

Grecii se disting prin patriotism, afirmă ambasadorul Republicii Elene la Bucureşti, Sofia Grammata, care subliniază că poporul grec este foarte mândru de istoria sa.

“Marea diasporă greacă, din întreaga lume, menţine legături strânse cu Grecia, cu obiceiurile şi tradiţiile sale. Noi, grecii, suntem foarte mândri de istoria noastră şi, chiar dacă uneori îi judecăm pe cei care exercită puterea politică în ţara noastră, dragostea pentru patria noastră binecuvântată în frumuseţe, climat, poziţie geografică este enormă. Acest lucru contribuie şi la tradiţia ospitalităţii greceşti. Suntem mândri de darul care ni s-a oferit, frumoasa noastră ţară, şi dorim ca oaspeţii noştri, consideraţi sacri conform tradiţiilor antice, să se bucure de frumuseţile greceşti”, subliniază Sofia Grammata, într-o declaraţie pentru AGERPRES. […]

MN: Noi vă oferim, cu acest prilej festiv, un fragment din filmul Zorba, the Greek. Unde… viața, greutățile ei, sufletul și trăirile sunt transpuse pe ecran.

Zorba’s Syrtaki:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Două comentarii din film: ”Tot ce e bun în lumea asta e născocit de diavol: muierile frumoase, primăvara, purcelul prăjit, vinul, în toate astea e mâna Diavolului. În vreme ce bunul Dumnezeu i-a făcut pe călugări, posturile, ceaiul de muşeţel şi muierile urâte, pfui!”.

”Treburile pe jumătate, discuţiile lăsate la jumătate, păcatele pe jumătate, faptele bune pe jumătate, toate astea au adus lumea în halu’ în care e azi. Mergi măi, omule, până la capăt şi nu te teme! Domnu’ mai tare se scârbeşte de jumătate de drac, decât de-un drac întreg!”

La mulţi ani, Grecia! / Χρόνια Πολλά Ελλάδα! La mulți ani, cu sănătate și bucurii, tuturor prietenilor greci!


Mangalia News, 25.03.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply