La spitalul din Mangalia, numărul pacienților COVID crește, de la o zi la alta

0
968

farmec.ro
carturesti.ro%20

La spitalul din Mangalia, numărul pacienților COVID crește, de la o zi la alta.

În actualul context pandemic, dinamica activității medicale din Spitalul Municipal Mangalia s-a modificat, începând de săptămâna trecută, numărul de cazuri crescând exponențial. Dacă luna trecută, reprezentanții unității sanitare declarau că numărul de cazuri a scăzut, în prezent aceștia subliniază că prezentările la spitalul din localitate cresc de la o zi la alta.

”În spitalul nostru, avem internați peste 100 de pacienți diagnosticați cu COVID, capacitatea unității sanitare fiind de 121 de paturi. Permanent, paturile de la ATI sunt ocupate cu pacienți din județ, dar și din țară. La acest moment, avem 86 de pacienți confirmați COVID-19, 9 suspecți și 9 internați în Terapie Intensivă”, a declarat managerul spitalului, Alina Dan.

Reprezentanții instituției sanitare mai spun că în unitatea medicală se aplică schemele de tratament cuprinse în protocolul național de tratare, iar spitalul dispune de aparatură și echipamente medicale pentru a trata bolnavii în condiții bune.

”De un real folos sunt și testele rapide pe care le folosim în Urgența spitalului la pacienții care ajung la noi cu ambulanța sau pe cont propriu. Pe această cale, țin să mulțumesc Departamentului pentru Situații de Urgență, care ne-a trimis 1000 de teste și ne-a sprijinit cu 2 ventilatoare complete, 4 ventilatoare noninvazive și 10 concentratoare de oxigen. De asemenea, DSP Constanța ne-a ajutat cu 1000 de teste rapide, pe toată durata pandemiei”, a mai subliniat managerul spitalului din Mangalia.

Reprezentanții unității sanitare transmit poulației să se adreseze medicilor de familie, la primele simptome de boală, și să vină la spital, dacă situația acestora se agravează de la o zi la alta.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 25.03.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply