PLANTELE CARE ABSORB COMPUSII TOXICI VOLATILI DIN INCAPERI [VIDEO]

0
860

PLANTELE CARE ABSORB COMPUSII TOXICI VOLATILI DIN INCAPERI.

NASA propune folosirea plantelor de interior pentru reducerea poluarii şi eliminarii substanţelor toxice. Studiul expertilor arată că unele plante pot absorbi monoxidul de carbon si elimina agenţi volatili toxici precum benzenul, formaldehida sau tricloretilena – substanţe care se găsesc în lacul de mobilă, produsele de curăţat, ţigări, cauciuc, vopseluri etc.

Dintre plantele testate, vă propunem câteva:
Iedera diavolului sau planta telefon eliberează o cantitate mare de oxigen, mai ales pe timpul nopţii. Se udă săptămânal şi se descurcă foarte bine într-un mediu umbros. ATENŢIE: Poate fi toxică pentru câini şi pisici!
Floarea Flamingo este considerată unul din cei mai buni purificatori naturali. Este o plantă uşor de întreţinut, semi-umbroasă, cu o nevoie medie de umiditate si este extrem de utilă în eliminarea benzenului şi formaldehidelor în aerul din interior.
Gerbera a reuşit să elimine peste 100 de mii de microorganisme care conţin benzen în doar 24 de ore dintr-o cameră, conform studiului NASA. Planta preferă temperaturile şi lumina moderată.
Iedera este un foarte bun umidificator, asta şi datorită faptului că, la rândul ei, are nevoie de multă apă. Se întreţine uşor, are nevoie de un ghiveci mare si ideal ar fi sa-i gasiti un loc.
Ficus benjamina se dezvoltă lent, dar poate ajunge până la 1,50 m înălţime. Trebuie udată săptămânal, rezista la temperaturi ridicate, purifică aerul şi elimina mirosurile neplăcute.
Aloe Vera se pare ca este de 8 mai eficientă decat un purificator ionic. Se regenerează rapid, este extrem de uşor de îngrijit. se udă săptămânal, si nu trebuie lăsată la lumina directă a soarelui.
Planta păianjen (Mica Chlorophytum) creste foarte repede, poate alunga insectele nedorite şi particulele de praf. Are nevoie de lumină, de foarte puţină apă şi de spaţiu.
Monstera – denumită şi planta şvaiţer – din cauza găurilor din frunze, este un umidificator natural. Daca spatiul nu va permite sa faceti o adevarata uzina de filtrat aerul din locuinta, cu siguranta ca doua sau trei plante vor aduce mai multa caldura si oxigen la voi in casa.

Fragment din emisiunea E VREMEA TA, TVR2. A prezentat Cristina Soare, realizator Adrian Banuta, producatori: Camelia Bostina si Raluca Brumariu. (sursa: STIINTA&TEHNICA).


Mangalia News, 12.03.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply