Scoala ”Junimea Română” din Montréal ne invită la întâlnirea transoceanică cu tema ‘Ion Creangă și ”copilăria copilului universal”

0
1450

farmec.ro
carturesti.ro%20

Scoala ”Junimea Română” din Montréal vă invită, in cadrul seriei de conferințe ”Junimea Română – Diaspora și România împreună”, la conferinta cu dezbatere Ion Creangă și ”copilăria copilului universal” (G. Călinescu) 

INVITAT: Conferentiar Daniel Cristea-Enache, Universitatea din Bucuresti, critic literar, redactor-șef adjunct la revista România Literară.

SÂMBATA 27 MARTIE, ORA 14H IN MONTRÉAL, CARE CORESPUNDE CU ORA 21H IN ROMÂNIA. In mediul online, VEZI LINK MAI JOS.

Rugam partajati informația. Cod vestimentar sugerat: sfânta ie, costum popular, tricolor si alte simboluri românesti.

IUBITORII DE LITERATURA sunt invitati la o admirabila intalnire transoceanica, adevarata traditie lunară. Vor participa copii născuți departe de țară, ELEVI ai scolii Junimea din Montréal. Oriunde am fi pe mapamond, cu un simplu click ne putem regăsi impreuna, in jurul unei tematici evocatoare de emotii. Fiecare adult are ascuns în el copilul interior, care asteapta o ocazie pentru a se regasi si a se pune in acord cu bucuriile sincere, sufletesti. Trimiteti solicitarea link-ului conferinței, eventualele dvs. intrebări/opinii in legatura cu subiectul propus, la adresa: [email protected]

Topic: Ion Creanga si ‘‘copilaria copilului universal’’ (G. Calinescu).
Time: Mar 27, 2021 02:00 PM Eastern Time (US and Canada).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/84410023157?pwd=K2FiZnNOWVZ3QngyQ1Zsc0o1RWU5Zz09

Meeting ID: 844 1002 3157
Passcode: 809307

La începutul acestei luni, chiar pe 1 martie, de Mărțișor, l-am sărbătorit pe marele nostru Ion Creangă, ”un boț cu ochi, o bucată de humă însuflețită din Humulești”, care știe ca nimeni altul să ne transpună în lumea copilăriei. Din Humuleștii lui Creangă răzbate până azi parfumul nostalgic al ”Amintirilor din copilărie”, al poveștilor și povestirilor cu tâlc.

Dedicăm această întâlnire punților de comunicare ce ce se vor stabili cu entuziasm, copilăriei noastre românesti și regăsirii zâmbetului mirat, șugubăț, uneori hâtru ori nostalgic.

Detalii despre CONFERINTA: https://junimearomana.com/ion-creanga-si-copilaria-copilului-universal/

*Activitate gratuita. 

*Detalii despre SERIA DE CONFERINȚE ‘‘Junimea Română – Diaspora și România împreună’’ si aveti posibilitatea sa vizionati alte conferinte ce am organizat: https://junimearomana.com/conferinte-online/

#JunimeaRomana #Creanga
#1martie – Aniversare Ion Creanga
#JunimeaRomana – Scoala Junimea Romana din Montréal.


Mangalia News, 08.03.2021.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply