Cornel Udrea – Matinală și deșteaptă

0
1579

Cornel Udrea – Matinală și deșteaptă.

– Aliu? Bună, domnu’ Cornelie, Duamna la telefon! Ați intenționat să mă ziceți urări de obtatreia, de ziua femeii, mulțumesc și eu anticipat!
– Da!
– Știam eu că aveți ștofă de cavaler. Nu chiar păreți, dar arătați binișor la cei 77-78…?
– 73, Duamnă!
-Acu’, sinceră să fiu, că asta m-a caracterizat permanent, ce mi-i 73, ce mi-i 78, s-a dus mama cu colacii!
– Baba s-a dus cu colacii!
– Mă rog, sunteți la o etate, le aveți cu viața, cu esperiența ei…, acu’ de ce vă inoportunez eu, așa de matinal, ca mascații care sparge ușa greșită: Am efectuat ce ați scris într-o postare contemporană și cînd un individ a tușit lîngă mine, i-am dat un cot în gură! Așa ziceați, să dăm în gură!
– Nu, Duamnă, să puneți cotul la gură!
– Păi, nu vă zisei că i-l pusei?
– La gura Dumneavoastră, acolo să îl puneți!
– Dar eu nu sunt răcită. În viața mea nu am avut nimic! Și nici nimic de ascuns! Mi-s cum se zice, în realitatea, gușă în căpușă! Deci, i-am făcut degeaba botox la geamgiu?
– De unde știți că era geamgiu?
– Păi, stătea cu fruntea rezemată de geam și se tot văita: “Cu ce am greșit, Doamne, geam făcut de mă pedepsești?”. Deci, tipul făcea geamuri, așa a raportat lui Dumnezo, slăvit fie în veci, amin, care sănătate și la matale! Să nu uit, am deja douzecișiuna! Parcă vă văd uimit ca un prost, ca să fac o comparație! Păi, tot matale ai spus că musai să luăm trei mese pe zi. De o săptămînă aia am tot făcut si acum avem în garaj 21 de mese! Poate deșchid o grădină de vară la toamnă! Mai sunteți? Pe telefon vreau să zic!
– Sunt, Duamnă!
– Atunci, nu am decît să închid și să vă mulțumesc ulterior pentru urările adecvate! Pa!
– Duamnă, soțul dumneavoastră mai are pușca de vînătoare?
– Cred că da! Dumnealui nu a mai fost la vînătoare de porci naturali din pădure, de cînd s-a împușcat în propriul picior incidental. Aveți intenții cinegetice?
– Se poate spune și așa! Pa!

Cornel Udrea, 8 Martie 2020.

MN: Scrierile spumoase, caricatural-acide ale Maestrului clujean al umorului, Cornel Udrea, publicate de Mangalia News, pot fi re/văzute AICIhttps://bit.ly/2Rlmtsu.


Mangalia News, 08.03.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply