Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” prezintă premiera spectacolului „Nişte senzaţii”, regia Alexandru Arşinel

0
1054

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” prezintă premiera spectacolului „Nişte senzaţii”, regia Alexandru Arşinel.

Sâmbătă, 6 martie 2021, ora 19:00, la Sala Savoy va avea loc premiera spectacolului „Nişte senzaţii”, după piesa „A răposat mama coniţei”, de Georges Feydeau.

Regia este semnată de Alexandru Arşinel, care joacă şi rolul principal, alături de Ana Maria Donosa, Cristian Simion şi Miruna Birău.

Spectacolul „Nişte senzaţii”, cea mai nouă premieră a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, este o comedie savuroasă din perioada La Belle Epoque, după piesa „A răposat mama coniţei” (titlul original, „Feu la mère de Madame”) a celebrului dramaturg francez Georges Feydeau (1862–1921).

Vodevil într-un act, spectacolul a fost prezentat în premieră pe 15 noiembrie 1908 pe scena Comédie-Royale din Paris, fiind foarte bine primit de public şi de criticii de teatru ai vremii.

Piesele lui Georges Feydeau se remarcă prin ritm alert, construcţii meticuloase, precise şi cu puternic caracter satiric la adresa naturii umane, iar comedia “Nişte senzaţii” nu este mai prejos. Spectacolul este unul plin de umor, de răsturnări de situaţie şi nenumărate situaţii comice, o radiografie plină de haz a relaţiilor de cuplu. Abordarea acestuia, atât din punct de vedere al viziunii artistice şi regizorale, cât şi al coregrafiei, scenografiei şi costumelor este una de teatru clasic, cu elemente din spectacolul de Revistă.

„Îmi doream de mult să montez o comedie cu tentă de vodevil, acel ceva care să ne scoată din tiparul permanent al Revistei, chiar dacă eu însumi sunt creat şi funcţionez în spiritul acestui gen unic în lume” – spune Alexandru Arşinel. „Am repetat mai bine de un an, în condiţiile pandemiei, a fost greu, anevoios, în trepte, cu hop-uri, dar, atunci când credeam că gata, am scăpat şi că mergem mai departe, iar se închidea totul… Important este că am reuşit să ducem acest proiect la capăt. Am adaptat firul poveştii şi parte din replici la ceea ce se întâmplă în zilele noastre. Am colaborat la regia spectacolului cu Gina Lazăr, o regizoare tânără, talentată şi apropiată ca gândire de genul de Revistă, de comedie, în general şi am fost ajutat de ambiţia, determinarea şi dăruirea actorilor. Cred că va fi un succes al Teatrului de Revistă!”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Spectacolul „Nişte senzaţii”

Regia: Alexandru Arşinel

Asistent regie: Gina Lazăr

Durata spectacolului: 1h:40’ (fără pauză).

Distribuţie: Alexandru Arșinel (Joseph)Ana Maria Donosa (Yvonne), Cristian Simion (Lucien), Miruna Birău (Annette)

Mişcare scenică: Valentin Roșca

Scenografia: Ana Iulia Popov

Reprezentațiile cu spectacolul Nişte senzaţii” sunt programate astfel:

  • Sâmbătă      6  martie 2021, ora 19:00
  • Sâmbătă    13  martie 2021, ora 19:00.

Biletele s-au pus în vânzare, atât online, pe www.teatrultanase.ro, cât și la casa de bilete a Sălii Savoy.

Costul unui bilet: 30 lei

Casa de bilete: Sala SAVOY – Calea Victoriei nr. 33, sector 1

Program: Luni – Duminică: orele 11.00 – 19.00.

Contextul pandemiei de COVID-19 impune reguli speciale de acces și de conduită în timpul spectacolelor, de aceea, vă rugăm ca, pentru evitarea oricăror riscuri, să vă informați asupra acestora și să le respectați: https://teatrultanase.ro/2021/01/30/revenim-pe-scena/

Vă așteptăm cu drag la spectacolele Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.


Mangalia News, 05.06.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply