Frumusețile mării – creații ale micilor pictori de la Grădinița nr.7 PP, Mangalia

0
1807

Desenul și pictura în viața copiilor de la Grădinița PP nr.7, Mangalia.

“La Gradinita PP nr.7 Mangalia, copiii participa la diferite concursuri cu diferite tematici: marea, iarna, primavara etc. Sunt copii foarte talentati, in fiecare grupa. Doamnele educatoare desfasoara activitati de arta: pictura, desen, abilitati practice, dezvoltandu-le abilitati si deprinderi de a mânui instrumentele de desen, pictură, modelaj…

Arta ii poate ajuta să se dezvolte in anumite arii care sunt de obicei neglijate de sistemul clasic de invatamant. Desenand si pictand, copiii isi vor dezvolta creativitatea si isi vor imbunatati abilitatile fizice, cognitive si emotionale. Arta este cu atat mai importanta in primii ani de viata ai copiilor. Studii recente au aratat ca activitatile artistice in copilaria timpurie dezvolta capacitatea mentala a copiilor, ajutandu-i sa invete mai repede si mai eficient.

Atunci cand vine vorba de educatia copiilor, putini parinti iau in calcul emotiile pe care le simt acestia. Cu toate acestea, dezvoltarea emotionala este o parte vitala a procesului de educatie. Copiii, mai ales cei mici, sunt mai degraba manati de emotie, nu de ratiune. Din acest motiv, trebuie sa invete sa-si stapaneasca emotiile si sa le foloseasca intr-un mod constructiv.

 

In aceasta privinta, pictura este una dintre cele mai bune unelte pentru dezvolarea emotionala a copiilor. Ea le permite sa-si exprime emotiile prin forme si culori si, astfel, sa le inteleaga mai bine. In plus, pictura este o modalitate excelenta de eliminare a stresului”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Director, prof. Racaru Sica.


Mangalia News, 27.02.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply